NTNUI-leder taus om Hu & Hei-avgiften

Ståle Gjelsten er én av rundt 60 gruppeledere i NTNUI. Orientering er Gjelstens gruppe, en gruppe som sist uke arrangerte den tradisjonsrike kraftprøven Hu & Hei for godt over 300 deltakere - helt utenfor Eventor. Løpet har blåst ekstra liv i den pågående avgiftsdebatten.



Bakgrunnen for saken er at nettavisen OPN.no søndag publiserte en redaktør-kommentar som synliggjorde noe av det paradoksale i at unge studenter ved en av teknologiens høyborger, NTNU, arrangerer et orienteringsløp med over 300 deltakere tilsynelatende helt på utsiden av o-sportens sentrale system for o-løp, Eventor.

Ikke overraskende skapte dette debatt.

Det som derimot må sies å kunne være overraskende var at studentklubben NTNUI i debatten ble mistenkeliggjort i retning av at de ikke skulle betale arrangørskatt/løpsavgift på linje med andre arrangører.

NOF's skatteregime er som kjent på svimlende 30 prosent, uten noen form for fradrag, eller 43% påslag om man heller ønsker avgiftstilnærmingen til det hele.

Nivået er ekstremt høyt, og det er ikke vanskelig å forstå at det er meget sterke reaksjoner ute i o-bevegelsen over et slikt skatte- og avgiftsnivå, men derifra til å gi uttrykk for at en klubb som NTNUI bevisst vrir seg unna de vedtatte bidragene til fellesskapet er ufint.

OPN.no har med dette som bakteppe tatt kontakt med Ståle Gjelsten tidligere i dag.

I følge NTNUI sin oversikt på nett er Gjelsten én av rundt 60 gruppeledere. Hans gruppe er o-gruppa.

O-gruppa arrangerte
- Var det skolen NTNU, eller klubben og dens o-gruppe, som arrangerte Hu & Hei?

- Det er o-gruppa i NTNUI som har arrangementet, svarer Ståle Gjelsten.

- Dere betaler løpsavgift/arrangørskatt i henhold til regelverket?

- Det har jeg ingen kommentar til!

- Ingen kommentar?

- Vi i NTNUI tar dette direkte med forbundskontoret, poengterer Ståle Gjelsten.

Tidligere NTNUI-løpere
Med forbundskontoret tenker han naturlig nok på Norges Orienteringsforbunds sentrale apparat på Ullevål Stadion inne i hovedstaden.

Ved dette kontoret sitter tidligere NTNUI-løper Bjørnar Valstad som sjef og daglig leder.

Valstads sjef er den unge NOF-presidenten Einar Tommelstad. For bare noen få år siden satt Tommelstad selv i NTNUI's hovedstyre (ikke o-gruppas styre, men styret over der igjen).

Det er altså i denne retning Ståle Gjelsten ønsker at dialogen skal foregå, fremfor å la et samlet O-Norge raskt få kjennskap til klubben NTNUI og Hu & Hei's forhold til NOF's regler rundt løpsavgift/arrangørskatt.

Et åpent arrangement
- Kan hvem som helst delta i Hu & Hei?

- Ja, det er et åpent arrangement. Det er ikke kun for NTNUI's medlemmer. Hu & Hei er åpent for påmelding, forklarer Ståle Gjelsten.

- Hvilket forhold har Hu & Hei hatt til arrangørskatt/løpsavgift tidligere?

- Jeg kjenner ikke til hvordan dette har vært i 2011 og tidligere, men så vidt jeg vet ble det sendt inn løpsrapport i fjor og basert på den igjen sender NOF faktura.

- Ble fakturaen for 2012 betalt?

- Jeg vet ikke om den fakturaen ble betalt.

- Hvordan blir det i forhold til 2013?

- Det har jeg ingen kommentar til. Som sagt tar vi det direkte med forbundskontoret, understreker leder av NTNUI's o-gruppe, Ståle Gjelsten, nok en gang.

Se også saken: Selv NTNU dropper Eventor


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler