anders_nordberg

Anders Nordberg må dekke forbundets samlinger av egen lomme

Dette besluttet Orienteringsforbundet etter at Nordberg valgte å prioritere bort EM i Bulgaria og Nordic Tour til fordel for optimale forberedelser inn mot VM i Trondheim. - Jeg vet ikke hvorfor de mener dette var en god løsning, sier Anders Nordberg selv til OPN.no.
Anders Nordberg. Foto: Geir Nilsen / OPN.no.


Anders Nordberg har siden han løp inn til sin første VM-medalje i 2004 vært fast medaljekandidat for Norge. Noe VM-bronse og VM-sølv på langdistansene i 2007 og 2008 bekrefter.

I 2009 løp Nordberg inn til 8. og 13. plass på de individuelle VM-øvelsene han deltok i, mens VM-stafetten ble avbrutt i sikker medaljeposisjon for å hjelpe svenske Martin Johansson, som var stygt kvestet.

Etter å ha løpt hjem 3 individuelle VM-medaljer i tidligere mesterskap var naturlig nok ikke Nordberg helt fornøyd med VM-resultatene fra forrige sesong. Han ønsket derfor å ta grep. Disse grepene har ført til at idrettsmannen som ble kåret til ”Årets forbilde” i norsk idrett i 2009 og som også er et av Norges aller største håp i VM i Trondheim kommende høst, nå i praksis ser ut til å være bøtelagt av Orienteringsforbundet.

Hva er egentlig det bakenforliggende her?

- Tidlig i fjor høst bestemte jeg meg for at jeg ville gjøre ting annerledes i 2010. I samråd med blant andre min trener (red. anm. Egil Johansen) bestemte jeg meg for at jeg ikke ønsket å delta i EM og Nordic Tour i mai og juni, forklarer Nordberg.

- Jeg tok dette opp med Petter Thoresen (landslagssjef), men vi ble ikke enige. Han tok dette opp videre internt i forbundet. Senere diskuterte jeg dette også direkte med Bjørnar Valstad (generalsekretær i O-forbundet) og Tore Sagvolden (styremedlem med ansvar for toppidrett i O-forbundet) uten at vi kom til enighet, legger Halden-løperen til.

Hva skjedde videre?

- Etter lang tid kom den overraskende tilbakemeldingen om at jeg måtte betale landslagets samling i Frankrike i mars og en VM-samling i Trondheim litt senere på våren av egen lomme.

Gjør du deg noen tanker rundt dette?

- Jeg synes ikke det var noen positiv løsning. Jeg har jo valgt å droppe EM og Nordic Tour fordi jeg tror det gir meg større muligheter til å lykkes under VM i Trondheim. Tross alt koster det en del fysisk og mentalt med mye reisevirksomhet, samtidig som det går utover mulighetene for å legge inn lengre treningsperioder i sesongen.

Tror du forbundet mener EM i Bulgaria og Nordic Tour er viktigere enn VM i Trondheim?

- Jeg kan ikke skjønne annet enn at et VM på hjemmebane må være det aller viktigste i år, avrunder Anders Nordberg.

---

Anders Nordbergs hjemmeside.




Mulig relevante artikler