Sprint-surr i O-festivalen

Som de aller fleste for lengst har fått med seg - Orientering er skogens idrett, men Orienteringsforbundet vil ikke erkjenne dette, og fredag gikk det igjen galt. 4 av hovedklassene i O-festivalen måtte annulleres.


Norges Orienteringsforbund ved Ivar Haugen skriver på deres nettside, Orientering.no, som følger:

Klage på sportslig rettferdighet tatt til følge
Under gårsdagen sprint under O-festivalen inne i Kristiansand Dyrepark ble det levert protest på at to poster, med koder 135 og 136, lå for nære hverandre.

Denne protesten ble tatt til følge av juryen, og en rekke løpere som først var diskvalifisert ble dermed godkjent til tross for at de hadde vært på feil post.

I dag ble det levert en klage på hele arrangementet. Denne klagen gikk på sportslig rettferdighet, for ved å godkjenne løpere som hadde vært på feil post, 135 i stedet for 136 eller visa versa, kunne en «tjene tid» på å jukse/ikke sjekke koder.

Klagen gikk på to punkt:
1 - det hadde lønnet seg å «jukse».

2 - kartet i det aktuelle området er ikke 100% riktig i forhold til ISSOM (den internasjonale sprintnormen) og postbeskrivelsen er heller ikke 100% rett i forhold til postplasseringen.

Arrangøren, Kristiansand OK, behandlet klagen, uten å akseptere den.

Da ble klagen anket til juryen.
Juryen har kommet frem til at de klassene som hadde posten med kode 135 skal annulleres, med bakgrunn i 3 punkt:
1-postene, 135 og 136, ligger nærmere hverandre enn 15 meter.
2-kartet er ikke i henhold til ISSOM i det aktuelle området.
3-posten (135) ligger feil i forhold til postbeskrivelsen.

Dette innebærer at klassene H21E, H 19-20E, D 17-18E og D15 blir annullert på fredagens sprint. Jakstarten i morgen for disse klassene går da bare med bakgrunn i dagens mellomdistanse.

For alle de andre jakstartklassene går jaktstarten som oppsatt, altså med bakgrunn i resultatene både fredag og lørdag.


---

Som man skjønner - sprint av denne typen er en farse - arrangører og hardt satsende løpere holdes for narr - og så lenge Norges Orienteringforbund ikke vil innse at orientering er skogens idrett, vil komikken gjenta seg, gang på gang på gang..


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler