Kartutsnitt fra H21E-løypa under Norwegian Spring sitt Solrenningen 2015. Arrangører: Sarpsborg OL og Halden SK. Kart: Trøsken IL.

Kartutsnitt fra H21E-løypa under Norwegian Spring sitt Solrenningen 2015. Arrangører: Sarpsborg OL og Halden SK. Kart: Trøsken IL.

Her hadde Endre lagt på svøm

Konkurranse

En orienteringsvenn, vi lar ham være anonym, så f.eks. Endre kan da være et passende navn i denne saken, hadde garantert tatt en svømmetur her, eventuelt listet seg over på vårtynn is. Men hva sier regelboken om et slikt veivalg og hva sier den samme altfor tykke boken om strekk rett over slike hindringer?Sarpsborg Orienteringslag og Halden Skiklubb hadde virkelig funnet en godbit av et terreng til sitt Norwegian Spring og Solrenningen søndag.

Kartet var for anledningen lånt fra Trøsken IL.

Og det var lagt løyper som var tuftet på skogens premisser - ikke noe dill, dall og jåleri, verken i skogen eller på samlingsplass.

Og meningsløs arenarunding var selvfølgelig utelatt. Orientering skal foregå i skogen - terrengløp og gateløp er noe annet!

Som en gammel traver uttalte med smil - Dette er akkurat som på 80-tallet.

O-sporten er absolutt på god vei tilbake på rett spor etter noen år helt i ørska.

Et godt tegn er når folk nærmest nekter å reise fra samlingsplass, men heller sitter og nyter vårsola, det sosiale fellesskapet og en lavmælt speakertjeneste.

Storskjermen har forlatt o-sporten, og ingen savner den - Den står på et lager og hentes kun frem til begivenheter som 10Mila, Jukola og VM.

Men la oss la alt dette ligge og heller kose oss med en annen litt artig variant som gjaldt veldig mange av løypene i søndagens løp.

Det var et strekk som gikk rett over Isebakketjern.

Blant annet H21 Elite hadde dette strekket - Se kartbildet øverst i denne artikkelen - Eller klikk denne linken for hele den flotte løypa.

Men hva sier så regelboken:
1. Er det tillatt å svømme og/eller løpe på isen over vann - Slik min anonyme o-kamerat Endre ville gjort?

2. Har løypelegger egentlig anledning til å legge strekket rett over slike hindringer, eller skal det puttes inn tvungne "hjelpeposter" for å lede flokken utenom?

Om noen orker å lese gjennom o-sportens historisk tykke regelbok, for å finne svarene, så har de mulighet til å vinne denne konkurransen!

Svar avgis i kommentarfeltet nedenfor.

Men uansett fasit:
Solrenningen 2015 er et av flere storarrangementer og viktige løp i fjor og så langt i år, som viser at grasrota har tatt orienteringsidretten tilbake der den hører hjemme - i skogen og på skogens premisser.


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler