Anne Margrethe Hausken løper mot verdenscupseier under sprinten på O-Ringen i svenske Sälen i 2008. Foto: Geir Nilsen/OPN.no.

Anne Margrethe Hausken løper mot verdenscupseier under sprinten på O-Ringen i svenske Sälen i 2008. Foto: Geir Nilsen/OPN.no.

VM-BRONSE til damene i stafetten

- Dette fortjente vi, jubler Anne Margrethe Hausken Nordberg etter at trioen Silje Ekroll Jahren, Mari Fasting og Hausken selv sørget for en etterlengtet medalje da de løp inn til bronseplass på den avsluttende VM-stafetten i Sveits.


- Denne bronsen betyr så mye og henger kjempehøyt. Da Silje og Mari la grunnlaget for en medalje vet jeg at de stoler på meg, sa Anne Margrethe Hausken Nordberg.

Norges ankerkvinne tapte verdifull tid i medaljekampen etter en bom på niende post. Før siste post før runding av arena hadde Halden-løperen likevel kuttet Russlands forsprang fra over 40 til 16 sekunder.

Få minutter senere var Norge à jour med russernes Tatjana Riabkina. Rutinerte Hausken Nordberg knuste russeren på de siste kilometeren og løp i mål 1.48.11. Det var 3.17 bak vinnerlaget Sveits.

Veteranen ventet på den rette anledningen til å passere Riabkina i den spennende innspurten.

Kjempedeilig
- Jeg kjørte på alt jeg kunne for å ta henne igjen. Etter hvert kom vi sammen. Jeg la meg bak for å vente på en mulighet til å stikke ifra henne. På vei til den nest siste posten kom muligheten. Etter dette løp jeg alt jeg kunne mot sisteposten, og fikk de nødvendige meterne jeg trengte. Det var kjempedeilig å møte de andre jentene på oppløpet.

Dermed fikk de norske orienteringskvinnene en etterlengtet opptur på avslutningsdistansen etter et vanskelig VM. Silje Ekroll Jahren og Mari Fasting løp de to første etappene for Norge.

Bronsejubel
Lagvenninnene var tydelig begeistret for Hausken Nordbergs kjempeavslutning.

- Endelig stang inn for oss også. Dette var på tide. Utrolig deilig med en bronsemedalje, sa Mari Fasting.

Simone Niggli sikret Sveits en suveren seier med sluttiden 1.44.54. Hjemmenasjonens ankerkvinne avgjorde stafetten allerede på sisteetappens første post.

Sverige tok sølvmedaljene. Svenskene har dermed fortsatt tatt medalje i hver eneste kvinnestafett i VM. Sverige var 53 sekunder foran Norge over målstreken.

---

VM Stafett
Lausanne, Sveits - 21. juli 2012

Damer - 3 etapper á 5,9 km - 140 meter stigning - 18 poster

1) Sveits, 1.44.54
(Ines Brodmann, Judith Wyder, Simone Niggli-Luder)

2) Sverige 2.24 min. bak
(Annika Billstam, Helena Jansson, Tove Alexandersson)

3) Norge +3.17
(Silje Ekroll Jahren, Mari Fasting, Anne Margrete Hausken Nordberg)

4) Russland +3.44
5) Finland +6.47
6) Danmark +7.27

Komplette resultater damer og herrer


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler