Nørbech og Fasting i førersetet

Det var krevende orientering kombinert med høy lyng og varmt vær. Det passet Torgeir Nørbech, som var best av samtlige selv om han ikke var helt fornøyd med løpet sitt. For han ble det seier med 7 sekunder, Mari Fasting utmanøvrerte sine konkurrenter med et halvt minutt.



Torgeir Nørbech og Mari Fasting vant onsdagens verdenscuputtaksløp i orientering over mellomdistanse rett utenfor Steinkjer.

Det var krevende orientering kombinert med høy lyng og varmt vær. Det passet Nørbech, som var best av samtlige selv om han ikke var helt fornøyd med løpet sitt.

– Jeg har ikke kjent meg sliten siden VM-samlingen i Italia forrige uke og var usikker på formen. Jeg innledet også litt rufsete og var hele tiden noen meter til side for postene. Det var dårlig flyt, sa perfeksjonisten fra Tyrving.

Desto mer glad var han over at det ble seier.

– Herlig. Jeg skulle gjerne hatt denne selvtilliten før løpet, sa han etter sin første seier i konkurranse med de aller beste i seniorklasen.

Torsdag er det langdistanse, før det blir NM-sprint og sprintstafett til helgen.

– Det er et tøft program, men det blir moro, sa Nørbech, som vant foran veteranen Anders Nordberg og klubbkamerat Bjørn Ekeberg.

I kvinneklassen var Mari Fasting best.

– Jeg var ikke helt «på» fra start og tapte litt tid til første post. Det gikk også litt tid da jeg bommet rett før kartbytte, men stort sett er jeg fornøyd, sa Halden-løperen, som var halvminuttet foran landslagskollega Heidi Østlid Bagstevold. Emma Johansson på tredjeplass var slått med over to minutter.

– Mari Fasting løp bra. Hos gutta er det gledelig å se at mange av de unge viser seg fram og spesielt moro at Torgeir Nørbech er på toppen. Han har absolutt noe på gang, sa landslagssjef Kenneth Buch.

Han må vente til verdenscupen i Kongsberg i pinsen på å få vite hvor langt prestasjonene holder internasjonalt.

---

Uttaksløp til verdenscupen, mellomdistanse
Steinkjer - Nord-Trøndelag - 21. mai 2014

Damer

1) Mari Fasting, Halden 33.46
2) Heidi Østlid Bagstevold, Fredrikstad 0.30 min. bak
3) Emma Johansson, NTNUI 2.19
4) Ida Marie Næss Bjørgul, Halden 2.26
5) Anette Baklid, Konnerud 2.33
6) Kine Hallan Steiwer, Halden 3.36

Herrer
1) Torgeir Nørbech, Tyrving 35.17
2) Anders Nordberg, Nydalen 0.07 min. bak
3) Bjørn Ekeberg, Tyrving 0.12
4) Magne Dæhli, Halden 0.20
5) Yngve Skogstad, Frol 0.40
6) Gaute Hallan Steiwer, Lillomarka 1.17

Komplette resultater begge kjønn


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler