Anne Margrethe Hausken Nordberg i Blodslitet 2012. Foto: Geir Nilsen/OPN.no.

Anne Margrethe Hausken Nordberg i Blodslitet 2012. Foto: Geir Nilsen/OPN.no.

Blodslitet: Hausken klar for beinhard sesongavslutning

- Det er slitsomt. I hodet og kroppen. Men det er vel verdt å pine seg gjennom, sier Anne Margrethe Hausken Nordberg i forkant av helgens Blodslit, hvor hun jakter sin 7. seier.



Anne Margrete Hausken Nordberg løper for sin sjuende seier i det hun mener er Norges viktigste o-løp. Men landslagsjenta kan vente seg hard konkurranse fra fjorårets juniorvinner i «Blodslitet».

Det er gått fire år siden Hausken Nordberg som Haldenløper vant sitt sjette strake «Blodslitet» i dameklassen.

Få måneder etter fødsel nummer to er formen god og Nydalen-løperen optimist foran et av Norges største orienteringsarrangement i Fredrikstad.

- Jeg har tro på at jeg får til et fint løp i år, og at jeg kan gi løperne konkurranse, sier hun.

Prestisjetungt løp
Det er noe spesielt med «Blodslitet». Langdistanseløpet er et av de mest prestisjetunge i norsk orientering.

Med drøye 27 kilometer målt i luftlinje for gutta, og 17 kilometer for jentene, er det et beinhardt løp det er gjevt å vinne.

Fjorårets vinner i juniorklassen, Kamilla Olaussen fra Fredrikstad Skiklubb, er blant de som løper for topplassering i dameklassen.

- Anne Margrethe er en av to, tre gode løpere det kan bli tøft å matche. Men jeg håper på en bra dag. Jeg bør ha mulighet til å kjempe i toppen, sier Kamilla, som er spent på hvordan det blir å løpe 17 kilometer i dameklassen.

- Det blir noen kilometer lengre enn i fjor, og det blir helt klart tøffere. Men jeg er klar for en fight. Havner jeg sammen med Anne Margrethe eller en av de andre gode der ute, så blir det spennende å se hvordan løpet utarter seg, sier 21-åringen.

At hun har en god sjanse på lørdag er landslagstrener og klubbvenninne Birgitte Husebye sikker på.

- Kamilla har absolutt mulighet til å gjøre det bra. Får hun til et godt løp er hun en god kandidat, sier Husebye.

Et unikt arrangement
I herreklassen er det flere gode navn som kjemper om å bli langdistansehøvding. Fra Sverige kommer blant andre verdensmester Gustav Bergman og Fredrik Johansson. Østfoldløper Emil Wingstedt fra Halden er påmeldt. Det samme er Anders Nordberg, fra Nydalens Skiklub, som har tre seire bak seg i «Blodslitet».

«Blodslitet» med nærmere 2000 deltagere er blitt en viktig del av avslutningen på o-sesongen både for eliten og bredden. Anne Margrethe Hausken Nordberg mener arrangementet er unikt.

- Jeg ser alltid frem til «Blodslitet». Det er et godt gjennomført arrangement som gir en verdig slutt på sesongen. Det er rett og slett en merkevare i norsk o-idrett. Den bør vi alle være stolte av og være med å støtte opp om, mener hun.

Da får det bare være at det kan gjøre direkte vondt å delta.

- Det er slitsomt. I hodet og kroppen. Men det er vel verdt å pine seg gjennom!


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler