Fasting og Omdal sterkest i verdenscup-uttak

- Det gikk bedre i dag når det ble litt tungt, smilte en fornøyd Hans Gunnar Omdal etter å ha løpt inn til bestetid i torsdagens uttaksløp for verdenscupen. Blant damene var igjen Mari Fasting i topp.



Mari Fasting og Hans Gunnar Omdal var sterkest i henholdsvis dame- og herreklassen i sugende trøndermyrer under dagens (torsdag) uttaksløp over langdistanse fra skihytta Frigården i Stjørdal.

- Det gikk bedre i dag når det ble litt tungt, smilte en fornøyd Omdal etter å ha løpt inn til bestetid.

- Jeg taper litt til 13. post, der løper jeg litt for lavt nede i skrålien. På sisterunden går det kanskje også litt tid. Det er noe å pirke på underveis, men totalt sett er jeg fornøyd med løpet, fortsetter løperen i drakten til Kristiansand OK.

Etter en mindre vellykket mellomdistanse i Steinkjer i går ettermiddag smakte det med en seier for veteranen i fra Sørlandet.

- Det var godt å lykkes i dag, sa han selv.

Torgeir Nørbech lyktes også ganske bra i dag. Tyrving-løperen fulgte opp gårsdagens seier med andreplass i dag, under minuttet bak Omdal på toppen av pallen. Carl Godager Kaas ble nummer 3.

I dameklassen var det nok en gang Mari Fasting som var best, men den lettbeinte Halden-løperen måtte jobbe for seieren.

- Jeg måtte jobbe fysisk hele veien for å holde farten. I tillegg ble det en bom på to minutter underveis, men ellers er jeg fornøyd teknisk, oppsummerte hun.

Fasting var tre minutter bedre enn Gøril Rønning Sund, som ble nummer 2. Tone Wigemyr kompletterte pallen.

- I dag har alle fått jobbe godt i en tøff og krevende løype. Jeg tror ikke det er noen som har løpt helt feilfritt, men det er mange som har gjennomført bra. Vi begynner å nærme oss noe, oppsummerer landslagssjef Kenneth Buch.

Han benytter også anledningen til å rose de lokale arrangørene i Stjørdals-Blink for et godt arrangement i dag.

Uansett var det en tøff langdistanse, dermed blir det velfortjent hviledag i morgen, før det er klart for en sprinthelg med NM-sprint og sprintstafett lørdag og søndag.

Da får Fasting mulighet til å fullbyrde sin trippel, etter to seire på rappen.

- Jeg løp veldig bra under KM-sprint forrige helg. Det var moro. Men jeg skal være veldig fornøyd om jeg tar medalje på lørdag, sier hun selv nøkternt.

Komplette resultater begge kjønn.


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler