Mari Fasting i stafetten under Norwegian Spring 2010. Foto: Geir Nilsen/OPN.no.

Mari Fasting i stafetten under Norwegian Spring 2010. Foto: Geir Nilsen/OPN.no.

Tre på rad for Mari Fasting

Mari Fasting kom til NM-uka i orientering med en skuffende VM-innsats i bagasjen. Etter fire NM-dager kan NTNUI-løpere returnere til Trondheim med tre NM-gull og kongepokal.


Først vant hun NM langdistanse, og kongepokalen, torsdag. Lørdag doblet hun gullfangsten med seier på mellomdistansen, og søndag gjorde hun helgen komplett ved å føre NTNUI inn til seier i NM-stafetten.

- Torsdag var det veldig deilig å vinne, fordi jeg følte presset fra folk rundt meg som mente at jeg var i så god form at jeg bare kunne reise ned og hente NM-gullet. Lørdagens gull var en bonus. Og i dag var det kjempemoro å vinne sammen med laget, strålte Fasting etter å ha fått sitt tredje NM-gull rundt halsen.

Gullvinner NTNUI, med Line Hagman og Bodil Holmström på de to første etappene, fikk en tøff kamp om gullet mot fjorårsvinner Halden.

Anne Margrethe Hausken Nordberg, som løp siste etappe for Halden i sitt comeback etter fødsel midt i juni, løp ut på etappen snaut 20 sekunder foran Fasting og NTNUI.

- Jeg så ikke Anne Margrethe før vi kom inn mot passering arena. Da tenkte jeg at det burde være mulig å slå henne, forteller Fasting om tvekampen på siste etappe.

Etter en langspurt kunne mossejenta løpe NTNUI inn til seier med fire sekunder til gode på landslagskollegaen i Halden-drakten.

Denne gangen var ikke sølv nederlag for Hausken Nordberg.

- Jeg må være fornøyd med løpet. Jeg mangler det siste lille på slutten. Når jeg får litt mer trening er jeg der igjen, kommenterte hun.

Konnerud tok bronsen.



Mulig relevante artikler