Tøffe NTNUI-damer løper dobbelt i Tio

Mens det ser ut til at NTNUI-gutta trøbler med å ta seg rundt en klassisk o-løype i klassisk norsk skogsterreng, går jentene fra NTNUI stikk motsatt vei. I helgens 10Mila løper 20 av dem både dame- og herrestafett. - Jeg skal først løpe 8 kilometer, deretter venter 13 km, sier en av hardhausene til OPN.no.



Under Norwegian Spring sitt SOLrenningen sist søndag fikk cirka halvparten av løperne fra NTNUI store problemer med å ta seg rundt den 15 kilometer lange løypa. Så mange som 8 av løperne fra studentklubben endte opp med disk eller brutt bak navnet sitt i resultatlista.

Naturlig nok skal norsk orientering være glade for at kara fra NTNUI deltar. For på den måten bidrar de blant annet til å skape et sosialt og sportslig miljø, men samtidig er det litt (mye) urovekkende at de yngste og sprekeste av utøverne i skogens idrett kommer til kort overfor løypeleggernes utfordringer.

Noen som derimot ikke ser ut til å komme til kort er damene fra NTNUI.

- Det var så mange av oss som ønsket å løpe en etappe i herrestafetten, at det faktisk blir to rene damelag i herreklassen, sier en av NTNUI-damene til nettavisen OPN.no.

For hennes vedkommende ville dette i praksis si 8 kilometer damestafett på dagen lørdag, mens natten til søndag skulle by på 13 km i herrenes stafett. Totalt 21 km - Det som knekte gutta i helgen var 15,2 km.

Damene har 5 etapper, mens herrene har 10 etapper. Dersom NTNUI kommer seg helskinnet gjennom herrestafetten med 2 rene damelag, så betyr det at 20 av NTNUI-damene har tatt en Tio-dobbel, dersom de da også først har løpt i dameklassen.


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler