Oskar Svärd ikledd Malungs OK sin gjenkjennelige klubbdrakt. Klubbfoto.

Oskar Svärd ikledd Malungs OK sin gjenkjennelige klubbdrakt. Klubbfoto.

Oskar Svärd drømmer om å vinne 10Mila

Han har vunnet Vasaloppet 3 ganger, nå drømmer han om å vinne den prestisjetunge kraftanstrengelsen 10Mila med sin nye klubb.


Med en drøy uke igjen til et av vårens største og villeste mål, 10Mila, den svenske orienteringsstafetten over 10 etapper natten igjennom, melder Malungs Orienteringsklubb at de har fått Oskar Svärd med på laget.

- Å komme til en klubb med flere landslagsløpere kommer til å utvikle meg som orienteringsløper og gi meg en bra nytenning etter den tøffe vinteren, sier Oskar, som allerede i forkant av vinterens mageproblemer hadde tenkt på å bytte klubb.

- Etter mange fine år i Ulricehamns OK har det tynnet seg ut blant eliteløpere der og når flere andre forlot klubben i vinter kjente jeg at tiden nok var inne også for meg. Jeg hadde kontakt med et antall klubber, men kjente ganske fort at Malungs OK var klubben som passet meg best.

- Malungs OK har både dyktige løpere og ledere. Å få være delaktig i et slikt miljø kommer til å tenne meg, og forhåpentligvis kan trening og konkurranser sammen med klubben øke mitt nivå ytterligere.

Selv om Oskars største fokus er på langrenn, der en 4. seier i Vasaloppet er hovedmålet, er han ikke uten målsettinger i orientering heller. Stafettseire og militært VM er mål Oskar prioriterer høyt.

- Å vinne 10Mila er en drøm! Det ville vært utrolig heftig å veksle først etter "Långa natten"-etappen, erkjenner Oskar Svärd.

"Långa natten" er 10Milas 4. etappe, måler 17,5 kilometer, går i stummende mørke, med unntak av løpernes lyskjegle fra egne hodelykter, mellom ca. kl. ett til halv tre på natten. Det er her mus blir til menn!

- I 2013 går militært VM i Eksjö, der er målet definitivt å ta en medalje i stafetten for Sverige, røper Svärd.

Og at Oskar Svärd har motivasjonen inntakt til tross for en problemfylt vinter er det ingen tvil om. Han har nemlig aldri tidligere notert flere treningstimer i april, enn hva tilfellet er i år.

Malungs OK sin hjemmeside
10Mila sin hjemmeside


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler