Olav Lundanes i kjent offensiv stil på VM-uttaksløpet i Ringerike 2012. Foto: Geir Nilsen/OPN.no.

Olav Lundanes i kjent offensiv stil på VM-uttaksløpet i Ringerike 2012. Foto: Geir Nilsen/OPN.no.

10Mila: Lundanes skuffet over 2. plass

- Jeg er skuffet over annenplass etter det utgangspunktet jeg fikk av lagkameratene. Ambisjonene ut fra start var å vinne, men det ble for tungt, forklarer Olav Lundanes etter målgang søndag morgen.


Halden var på vei mot seier i Tiomila, men Olav Lundanes sviktet på siste etappe. Østfoldingene måtte nøye seg med annenplass i den svenske orienteringsstafetten.

Halden hadde opparbeidet seg en ledelse på over tre minutter til det finske laget Kalevan Rasti, men på sisteetappen fikk Lundanes det tungt. Han måtte til slutt se seg slått med nesten tre minutter av Thierry Gueorgiou.

– Jeg er skuffet over annenplass etter det utgangspunktet jeg fikk av lagkameratene. Ambisjonene ut fra start var å vinne, men det ble for tungt. Jeg tapte også rundt minuttet tidlig, og det er jeg skuffet over, sa Lundanes.

– Taktikken vår fungerte perfekt, og vi ledet fra det begynte å lysne. Men dessverre var ikke Olav sterk nok til å holde unna på siste etappe, sa Magne Dæhli, som løp åttende etappe.

Fjorårsverdensmester Lundanes har slitt med sykdom i vinter. Han ble liggende utmattet og sønderknust i målområdet og måtte støttes ut av arenaen.

– VM-formen i juli er jeg ikke bekymret for, men Tiomila kom nok i tidligste laget etter sykdommen i vinter, sa en skuffet Lundanes.

IFK Göteborg tok tredjeplassen. Det svenske laget var et drøyt kvarter bak vinneren.

I kvinnenes stafett ble det også annenplass til Halden. Svenske Domnarvet vant.

Se også OPN.no's hovedomtale fra 10Mila's herreklasse "10Mila - Herrer: 2. plass til Halden SK".


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler