VM i Trondheim 2011, Foto: Geir Nilsen/OPN.no.

VM i Trondheim 2011, Foto: Geir Nilsen/OPN.no.

Oppstart junior-VM: - Vi løper for medaljer

De norske juniorene sikter mot medaljer når VM i orientering starter søndag. Seks kvinner og menn skal i aksjon for Norge under junior-VM i polske Wejherowo.


- Vi løper for medaljer. Gutta har sagt at de skal ha to lag blant de seks beste på stafetten, hvorav ett av dem tar medalje. Det samme målet har jentene for stafetten. Men de har i tillegg uttalt at de satser på å få en løper på podiet, altså topp seks, på hver konkurranse, sier juniorlandslagstrener Isa Heggedal.

Først var juniorene på «precamp» fra onsdag til fredag i den norske fjellheimen med lagbygging. Deretter har to dager med trening i polsk terreng gjort laget klart til å kjempe om VM-medaljer i kamp mot deltakere fra totalt 36 forskjellige nasjoner.

I fjor vant juniorgutta VM-stafetten i Danmark. Andrelaget var inne blant de seks beste.

Fra vinnertrioen den gang er det bare stortalentet Eskil Kinneberg som fremdeles innehar junioralder. Både Gaute Hallan Steiwer og Vegard Danielsen, som også var de eneste norske individuelle medaljevinnerne i fjor, med henholdsvis gull på mellomdistansen og bronse på sprinten, har trådt inn i seniorenes rekker.

Den norske troppen
Junior-VM's nettside




Mulig relevante artikler