Borger Melsom på Smaaleneneløpet i Østfold O-weekend 2013. Foto: Geir Nilsen/OPN.no.

Borger Melsom på Smaaleneneløpet i Østfold O-weekend 2013. Foto: Geir Nilsen/OPN.no.

- Junior-VM som helhet var litt stang ut

Mesterskapet sett med fasit i hånd

I dag introduserer nettavisen OPN.no spalten ”Junior-VM sett i ettertid”. Vi har intervjuet noen av de som spilte hovedroller under begivenheten. Først ut er Borger Melsom. - Jeg viser at jeg kjemper om medaljene uten å gjøre noe toppløp, reflekterer Fossum-løperen.


Borger var allerede før mesterskapet, som ble arrangert i Tsjekkia tidligere i juli, et av de store norske håpene, spesielt på langdistansen.

Han har tidligere deltatt på juniorenes hovedmesterskap to ganger og var sådan den eneste med denne typen mesterskapserfaring i troppen.

Det store spørsmålstegnet var hvorvidt kroppen hadde respondert bra etter en lang sykdomsperiode i mai.

- Først, hvilke forventninger hadde du til årets mesterskap, og sett i ettertid hva tenker du om løpene nå sett litt i ettertid?

- Junior-VM som helhet var litt stang ut, men jeg viser at jeg kjemper om medaljene uten å gjøre noe toppløp. Langen gikk jevnt tungt, og da får det bare være at det blir 4. plass, svarer Borger før han fortsetter;

- Mellomdistansen er det som irriterer meg mest i etterkant. Der hadde jeg et kjempeløp på gang, men det blir ødelagt av en 2 min-bom på 7. post. Derfra og inn løper jeg 1 minutt fortere enn alle andre og løper meg opp fra 23. til 5.plass, bare 34 sekunder bak gullet.

- På sprinten går jeg "all-in" for å få med meg medaljen, og på stafetten får jeg også beskjed om å øke risikoen for å prøve å hente medalje, begge deler feilet, konkluderer Melsom enkelt. 

- Hva blir ditt nest målet?

- Jeg må vel være så ærlig og si at målet er å ta gullet i JWOC neste år, jeg var så nære i år at det er fullt realistisk med en god trenings-vinter.

- Om du skulle ønske å takke noen etter årets VM, hvem ville det blitt? Hvilke personer i støtteapparatet ditt kunne du ikke klart deg uten?

- Helt klart Leif Størmer. Han gjør en helt fantastisk jobb! Uten ham ville jeg ikke en gang vært i VM. Det er med andre ord ingen tvil om at Leif Størmer gjør en god jobb for Fossums unge krigere.

5 kjappe
Vi avrunder praten med Borger Melsom med et lite revolverintervju:

- Tights eller Nylon? Tights

- Potet eller Pasta? Pasta

- Gate eller skog? Skog

- Sykkel eller Ski? Ski

- Tio eller Jukola? Tio


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler