Marit Skoglund fra Byåsen i skogene nær Gdansk i Polen. Foto: Erik Borg - www.o-boka.no

Marit Skoglund fra Byåsen i skogene nær Gdansk i Polen. Foto Erik Borg - www.o-boka.no

90 norske juniorer i Polen

- Vi har barmark, flotte økter og bor på et nydelig hotell her i Polen, forteller reisesjef og trener Håvard Halvorsen til OPN.no


Nesten 90 norske juniorer ønsker å utvikle seg gjennom konseptsamlingen Camp Norway i Polen. Det må være gledelig for norsk orientering at så mange unge løpere får mulighet til å lære å kjenne på kontinentalt terreng.

- Nå skal vi straks ut på en sprintøkt. Denne økta er den første høyøkta og vi bruker postenheter og tidtaking, sier Håvard Halvorsen.

- Det blir mye å holde orden på 90 ungdommer, samt i tillegg 40 svensker som også benytter våre økter, forteller han. Men vi har med oss 9 klubbledere så vi får dette til å fungere bra.

I Polen skal det trenes på alle disipliner - langdistanse, mellom, sprint og stafett. Alle disiplinene har også en høyøkt, slik at løperne får prøvd terrenget i full løpsfart og på riktig kartmålestokk.

- Vi kjøpte OCAD-filer av den lokale klubben, og vi har laget alle øktene i Norge, forteller Halvorsen. Og vi printet alle kartene før avreise. På den måten fikk vi designet løypene slik at det ikke bare blir køløping her. Vi bruker ulike runder, slik at det er relativt stille og rolig i skogen for løperne.

Den norske troppen har også kjøpt inn hjelp fra den lokale klubben til å sette ut poster.

Sindre Deiz fra Varegg på Camp Norway i Polen 2011. Foto Erik Borg - www.o-boka.noSindre Deiz fra Varegg i de polske skoger. Foto: Erik Borg - www.o-boka.no

I løpet av samlingen skal løperne også få med seg et foredrag av Øystein Sørensen. Den tidligere juniorverdensmesteren (stafett 2005) ble nummer 6 og beste nordmann på langdistansen da junior-VM sist ble avholdt i Gdansk i 2004.

Også fjorårets bronsevinner fra junior-VM sprinten, Vegard Danielsen, skal bidra i forhold til juniorene nå i helgen. Danielsen bor og studerer til daglig i Polen.

Klubben med flest deltakere er Kongsberg som har 13 løpere med. Halvorsen kan fortelle at en av klubbens russiske løpere kom hele veien fra Moskva med tog for å være med.

Det norske juniorlandslaget er også på plass og deltar sammen med de andre juniorene på Camp Norway.

Les sak om juniorlandslaget i Polen på Norsk Orienterings sider

 




Mulig relevante artikler