Heidi Mårtensson smiler fornøyd etter å ha vunnet gullet på sprinten under junior-VM i Tsjekkia 2013. Foto: Norges Orienteringsforbund.

Heidi Mårtensson smiler fornøyd etter å ha vunnet gullet på sprinten under junior-VM i Tsjekkia 2013. Foto: Norges Orienteringsforbund.

GULL-jenta ser frem til NM-uka

Junior-VM oppsummeres, samtidig løftes blikket fremover

Heidi Mårtensson stod for juniorlandslagets største prestasjon under Junior-VM. Hun trakk det lengste strået under sprinten, og ble juniorverdensmester. I tillegg til å løpe orientering, er Heidi et av Norges største håp innen løping. - Jeg prøvde å fokusere på arbeidsoppgavene mine, forklarer hun til OPN.no etter suksessen i VM.


- Hvordan forberedte du deg til mesterskapet?

- I tiden før Junior-VM ble det flere o-tekniske økter enn vanlig. Jeg deltok på det ukentlige treningsløpet i regi av Modum OL og lagde egne o-tekniske økter. I tillegg deltok jeg på større løp som Jukola og O-festivalen. Utenom treningene brukte jeg mye tid på å diskutere orientering med pappa og min personlige trener, forteller Heidi, før hun legger til.

- På forhånd tenkte jeg at mesterskapet ville bli en fantastisk opplevelse, der jeg forhåpentligvis ville skaffe meg nyttig mesterskapserfaring og samtidig utvikle meg som o-løper.

Under sprinten fikk Heidi bruk for sin utrolige løpskapasitet. Det resulterte i gull, etter feilfritt løp.

- Jeg prøvde å fokusere på arbeidsoppgavene mine, og det var en avgjørende faktor for at det gikk så bra, forteller Heidi entusiastisk

- Hvordan syntes du det går å kombinere friidrett og orientering?

- Foreløpig synes jeg det går fint å kombinere orientering og friidrett. Det er ikke til å legge skjul på at jeg har hatt mest fokus på friidrett. Likevel vil jeg fortsette med begge idrettene så lenge det er mulig. Etter sprintgullet har valget i hvert fall ikke blitt lettere, poengterer multitalentet.

Heidi er en utøver som er kjent for å trene mye. Til daglig går hun på idrettslinja på Rosthaug videregående skole. Der får hun mulighet til å gjennomføre treninger i skoletiden.

- Jeg trener ofte to økter om dagen, men har alltid en hviledag hver uke. I helgene trener hovedsakelig en økt, siden det ofte er konkurranser. Treningsprogrammet mitt består som regel av to intervalløkter og resten rolig løping. I tillegg supplerer jeg selvfølgelig med en del basistrening. I blant kjører jeg også alternativ trening, for å unngå skader, forteller gulljenta.

- Hva blir det neste store målet i orienteringsløypa?

- Det er ingen tvil om at NM-uka blir et høydepunkt. Hvis jeg får til gode tekniske gjennomføringer kan det også hende at jeg sikrer en plass til Junior European Cup i Frankrike, utdyper Heidi.

Den siste tiden har Heidi Mårtensson deltatt på Junior-EM i friidrett. Der kvalifiserte hun seg for finale på 3000 meter hinder, etter den meget sterke tiden 10.16.32.


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler