Øystein Kvaal Østerbø på Smaaleneneløpet i Østfold O-weekend 2013. Foto: Geir Nilsen/OPN.no.

Øystein Kvaal Østerbø på Smaaleneneløpet i Østfold O-weekend 2013. Foto: Geir Nilsen/OPN.no.

Offensiv Kvaal Østerbø nr. 2 i verdenscupen

- Jeg er veldig fornøyd med dagen, men samtidig litt overrasket over at jeg kom så lett til fronten av feltet, sier Øystein Kvaal Østerbø etter at han sikret 2. plass i et sprintløp i verdenscupen ved Stockholm tirsdag kveld.


Øystein Kvaal Østerbø ble fraløpt på brosteinen i motbakken på slutten, men sa seg likevel fornøyd med 2.-plassen i knockoutsprinten i verdenscupen i orientering tirsdag.

Det var sveitseren Fabian Hertner som gikk til topps, men Østerbø kom inn et sekund bak sammen med en annen sveitser, Matthias Kyburz.

– Jeg er veldig fornøyd med dagen, men samtidig litt overrasket over at jeg kom så lett til fronten av feltet. Jeg fikk selvtillit etter en god gjennomføring i semifinalen, og derfor brukte jeg samme taktikk i finalen, sa Østerbø etter løpet, som også inngikk i Nordic Tour.

Østerbø holdt seg i teten hele veien i finalen, helt til siste post.

– Selvfølgelig er det irriterende å bli passert på oppløpet. Jeg liker selvsagt ikke å bli slått i en spurt, men fysisk føler jeg meg i fin form, og det tekniske fungerer også bra. Da må jeg nesten si meg fornøyd med denne 2.-plassen, sa han.

– Jeg føler i alle fall at jeg er i den posisjonen jeg bør være før VM, og jeg mener også jeg har mer å gå på, sa en offensiv Østerbø. Han tok sin første plass på seierspallen i verdenscupen siden 2007, så det er helt klart at han hadde god grunn til å smile etter tirsdagens flotte innsats.

De øvrige norske løperne fikk det ikke til å klaffe og tok seg ikke til finalen i herreklassen. Finaleplasser klarte heller ikke Norges to løpere i kvinneklassen i Sigtuna.

---

Verdenscup - Sprint, knockout
Sigtuna, Stockholm, Sverige - 4. juni 2013

Kvinner

1) Emma Klingenberg, Danmark 8.17
2) Simone Niggli, Sveits 8.18
3) Judith Wyder, Sveits 8.19
4) Galina Vinogradova, Russland 8.23
5) Tatjana Riabkina, Russland 8.37
6) Tereza Novotna, Tsjekkia 8.41
---
Norske
21) Tone Wigemyr
23) Heidi Bagstevold

Menn
1) Fabian Hertner, Sveits 8.12
2) Øystein Kvaal Østerbø, Norge 8.13
3) Matthias Kyburz, Sveits 8.13
4) Jonas Leandersson, Sverige 8.15
5) Martin Hubmann, Sveits 8.16
6) Voitech Kral, Tsjekkia 8.17
---
Øvrige norske
18) Magne Dæhli
20) Ulf Forseth Indgaard
23) Carl Godager Kaas


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler