Sun

Sun

O-Land og Sørlandsgaloppen

I skyggen av juniorenes verdensmesterskap i Danmark i forrige uke ble to av de mest tradisjonsrike ferieløpene arrangert her hjemme i Norge - O-Land og Sørlandsgaloppen.


O-Land
I Oppland, hvor O-Land gjennomføres i regi av klubbene Rond OL, Rudsbygd IL og Snertingdal IF, ble det totalseier til Eiker OL's Inger Anita Tollehaug etter at arrangementets tre løp var unnagjort.

Herrenes hovedklasse ble vunnet av Lillehammer OL's Dag Lofthus.

Mens damevinneren hadde et snaut minutt som vinnermargin, hadde guttas seierherre over 10 minutter tilgode på nærmeste utfordrer.

Sørlandsgaloppen
På Sørlandet var det i år hele 11 klubber, i form av Birkenes IL, IL Express, Flosta IL, Gjerstad IL, IK Grane, Hisøy OK, IL Høvdingen, IL Imås, Kristiansand OK, SSK Oddersjaa og Vegårshei IL, som sørget for å gjennomføre klassikeren Sørlandsgaloppen.

I år ble det kjørt en forkortet variant av Sørlandsgaloppen - 6 løp var blitt til 3. A-klassene avsluttet med jaktstart.

Totalvinner blant seniordamene ble Elisabeth Ingvaldsen fra Nydalens SK, mens arrangørklubbens Damien Renard toppet blant herrene.

NOF's pokal var satt opp i ungdomsklassene til den av totalvinnerne i henholdsvis D/H 15 og D/H 16 som samlet flest poeng i kampen om poengtrøya i Trimtex Cup.

Det var D15-løper Synnøve Bråten fra Vegårshei IL som fikk med seg den blanke pokalen hjem.

---

Alt om O-Land 2010 og alt om Sørlandsgaloppen 2010.




Mulig relevante artikler