1000 o-løpere invaderer Kristiansand

Kommende uke blir det full fart blant o-løperne i Kristiansand. De lokale klubbene inviterer til massemønstringen Sørlandsgaloppen med hele fem løp på seks dager. For ungdommer og juniorer blir det ekstra fokus med innlagt Trimtex Cup.

I tillegg til de mange norske løperne er det også påmeldt deltagere fra Belgia, Bulgaria, Danmark, Finland, Irland, Russland, Skottland, Sveits, Sverige, Tsjekkia og Østerrike.

Spesielt har vi en stor og spennende ungdomstropp fra Skottland på besøk.

Pr i dag er det litt over 700 deltagere påmeldt til løpene. Når status settes etter siste løpet søndag 8. juli regner vi med at nærmere 1000 deltagere har vært gjennom en eller flere av løpsdagene.

Med en arrangørstab på litt over 100 funksjonærer vil deltagerne bli godt tatt vare på.

Som arrangører av Sørlandsgaloppen 2012 har vi valgt å fokusere ekstra på ungdoms- og juniorklassene. Med Trimtex Cup og ledertrøyer / poengtrøyer ønsker vi å gi våre kommende stjerner litt ekstra oppmerksomhet. Dette gjelder aldersklassene 13-14, 15-16, 17-18 og 19-20.

Gule ledertrøyer begynner vi å benytte etter SprintPrologen, og den rosa poengtrøya får sine første løpere i Jegersberg.

I kampen om poengtrøye er det 1-2 utvalgte strekk i løypa som gir poeng. Gjelder å legge inn litt ekstra på disse strekkene. Tema for de forskjellige poengstrekk er:

1. Full fart fra start (fra start til 1.post)
2. Motbakkestrekk
3. Downhill - strekk
4. Til søkket
5. Spurten (fra nest siste til mål)

Programmet for galoppuka er:
Tirsdag 3. juli: Bragdøyaløpet

Bragdøyaløpet. Galoppuka får en fin opptakt med raske og lettløpte løyper på Bragdøya. Gode muligheter til å kombinere orientering med Kristiansand skjærgårdsliv, fiske og bading. Arrangøren fyrer opp grillen etter løpet slik at også det sosiale mellom deltagerne blir ivaretatt.

Start Bragdøyaløpet er mellom kl 17.00 og 19.00. Siste målgang ca kl 19.30.

Torsdag 5. juli: SprintPrologen
SprintPrologen sentralt i Kristiansand by. Start og mål blir i Tresse og løypene vil bl.a. passere Kilden, Fiskebrygga og Nupenparken. For junior og seniorklassene inngår dette løpet som en delkonkurranse i Norgescupen sprint. Vi forventer oss mye folk i området da det er Handelens dag i byen, samt normalt folksomt i området rundt Fiskebrygga på denne tiden av året. En trengsel som vi som arrangør bare ser positivt på, og som vil gi deltagerne en ekstra utfordring i o-løypa.

Start SprintPrologen mellom kl 18.00 og 19.00. Siste målgang ca kl 19.30.

Fredag 6. juli Sørlandsgaloppen løp 1 Presteheia skole
Fredagen inviteres til et mer tradisjonelt o-løp. Distansen er mellomdistanse (dvs vinnertiden på ca 25-30 min). Arena er på Presteheia skole og løpsområdet det mer velkjente Jegersberg. Helt nytt kart er tatt fram, et kart som kom fra trykkeriet for under en uke siden.

Start fredagens løp er kl 17.00-18.45. Siste målgang ca kl 19.30.

Lørdag 7. juli Sørlandsgaloppen løp 2 Presteheia skole
Nytt løp i Jegersberg. Lørdagen med langdistanse (dvs vinnertiden på ca en time). Samme Arena som fredagens løp.

Start lørdagens løp er kl 11.00-12.45. Siste målgang ca kl 13.45.

Søndag 8.juli Sørlandsgaloppen løp 3 Presteheia skole
Nytt løp i Jegersberg. Søndag på nytt et mellomdistanseløp, men denne gangen med jaktstart i mange av klassene. Først i mål vinner… Samme Arena som både fredagen og lørdagens løp.

Start søndagens løp er kl 11.00-12.45. Siste målgang ca kl 13.15.