O-boka 2009

O-boka 2009

O-boka gir terningkast

Lørdag slippes O-boka 2009 på Blodslitet. Nyvinning i Ã¥r er at utgiverne har dristet seg til Ã¥ gi arrangementer terningkast. – Terningkastene gir en mer forpliktende innlevelse i omtalen av arrangementene i boka, forklarer Vidar Benjaminsen.
O-boka 2009


– Hvorfor har dere satt karakterer på de største arrangementene såvel utenlands som innenlands?

– Terningkastene gir en mer forpliktende innlevelse i omtalen av arrangementene i boka. Og når vi først omtaler mange av deltakerne på løpene, så synes vi også arrangørene fortjener en tilbakemelding, opplyser Vidar Benjaminsen.

– Hva har dere vurdert?

– Stort sett totalinntrykket av arrangementet, med plusser for det som var bra, og et minus i margen hvis det er tydelige svakheter, sier han.

Den 7. utgaven av årboka om norsk og internasjonal orientering er også i år på 184 sider i A4-størrelse med innbinding. Det er nesten 50 kart og 550 forskjellige bilder. Finner du ikke deg selv, vil du ganske sikkert finne mange du kjenner på trykk.

Som tidligere år følger O-boka opp de største arrangementene med fokus på både bredde og topper i alle aldre. Deltakerne på O-landsleiren er alle avbildet samtidig som det er intervju med hovedløpsvinnerne. Du kan blant annet lese om hovedløpsvinneren som hadde lagt løypa på forhånd ut fra tilgjengelig informasjon.

Du kan få vite hva Marianne Andersen gjerne gjør på fritiden, hva Thierry Gueorgiou gjorde annerledes foran årets VM, og at en av verdensmestrene bor i et snørike.

Du kan også lese om 84-åringen som har vært med på sommer-OL og nå vant to gull på veteranmesterskapet - med nye knær. Fra veteranmesterskapet er det komplette resultater, bilder og kart akkurat som det er fra alle NM og hovedløp.

I kretsene skjer det mye spennende. I Oslo og Akershus er det nå mulig å laste ned treningskart med poster fra nettet. I Finnmark har de begynte å løpe landskamp mot russere og finner. I Nord-Trøndelag er det flest løpere i 13-14-klassene.

Det er en eller to sider fra alle kretser. Blant det faste stoffet for hvert distrikt er det en oversikt over kretsens klubber og utvikling i medlemstallet. Samtlige kretsmestre på langdistansen er også med på kretssidene.

Årets bok koster 390,- kroner. Samtlige 7 bøker kan kjøpes for 990,- kroner. På Blodslitet har O-boka egen salgsstand.

---

O-bokas hjemmeside



Mulig relevante artikler