bok

O-boka 2010:
Mer O-stoff en noensinne

Hvordan og hvorfor er Olav Lundanes blitt så god i skogen? Hvorfor ble et kraftig overtråkk rett foran VM en fordel for Carl Waaler Kaas? Hvordan har Nydalen fått godt over 100 barn på trening hver uke? I O-boka er det i år ekstra mye lesestoff.
O-boka 2010.


– Det er så mye positivt som har skjedd i norsk orientering det siste året, så vi var nødt til å utvide boka opp til 200 sider, sier Vidar Benjaminsen.

Orienteringslederen og journalist Erik Borg har med god hjelp fra mange andre akkurat sendt den åttende utgaven av boka til trykkeriet.

Sidetallet har økt til 200, det er 16 sider flere enn de siste årene, men prisen er uendret for den innbudne boka. Den koster fortsatt 390 kroner.

Historiene er bygd opp med mye bredde, men også fokus på landets fremste.

Selvfølgelig er den store festen i Trondheim bredt omtalt. Du får med alt om både norske og utenlandske topper, og alt fra tiden det tok for seremonijentene å få på seg bunaden til hvor mange TV-seere som fulgte årets høydepunkt i o-verdenen.

Som vanlig er det tatt bilde av de som var med på O-landsleiren. Nesten alle som deltok i lagkonkurransen under O-festivalen er det også foto av i O-boka.

En forandring fra tidligere år er mer fokus på klubbene. Terje Dengerud i Nydalen avslører hvordan osloklubben har klart å få godt over 100 barn på trening hver uke. Det kommer også fram hvordan andre suksess-klubber arbeider, og en faktaboks om svært mange klubber. I årets utgave av boka er det over 550 bilder og nesten 50 kart.

Fra alle kretser er det en eller flere sider. Blant det faste stoffet fra hvert distrikt er det en oversikt over kretsens klubber og utvikling i medlemstallet. Samtlige kretsmestre på langdistansen er også med på kretssidene.

– Vi er litt stolte av å kunne fremvise en slik årbok for idretten vår. Det er vi nærmest alene om blant idrettene i Norge, og vi føler at O-Norge setter pris på at boka utkommer årlig. Vi har møtt og møter svært mye positivitet under arbeidet, sier Benjaminsen.

Boka kommer rykende fersk til Blodslitet. Der er det en egen O-boka-stand. Den vil også bli solgt i klubber og kan også bestillies via hjemmesiden www.o-boka.no.

---

Pressemelding O-boka.




Mulig relevante artikler