Illustrasjonsbilde for 15-stafetten og Knut Valstads minneløp. Foto: Snorre Veggan.

Illustrasjonsbilde for 15-stafetten og Knut Valstads minneløp. Foto: Snorre Veggan.

Ny stormønstring i Oslo står for tur

I helgen var Lillomarka Orienteringslag vertskap for Gromløpet, med innlagt verdenscup og VM-test for juniorer. Kommende helg er det nye orienteringsfest i hovedstaden, nå i regi av Oppsal Orientering. De inviterer til 15-stafetten og Knut Valstads minneløp.


Førstkommende helg samles mange orienteringsløpere på Østlandet til dyst i Østmarka. Da arrangerer Oppsal orientering de tradisjonsrike løpene 15- stafetten (lørdag) og Knut Valstads minneløp (søndag) fra idylliske Ødegården innenfor Rustadsaga.

Samtidig vil også Nordisk militært mesterskap bli arrangert fra samme arena begge dager.

15-stafetten er en stafett over 15 etapper, der løpere i alle aldre stiller på laget. Lillomarka o-lag vant stafetten i fjor foran Raumar orientering.

Samtidig med 15-stafetten arrangeres Ungdomskonkurransen, hvor rundt 200 ungdommer i alderen 8-12 år stiller til start. Dette arrangementet er unikt i norsk sammenheng.

Her får de yngste løperne mulighet til å delta på lag. I tillegg til vanlige o-poster, så blir det også bekkeløping/motbakkeløp på tid og kunnskapstest! Ungdomskonkurransen er litt alvor og mye moro, kaotisk herlig og gøy.

Knut Valstads minneløp er et individuelt orienteringsløp som blir arrangert søndag, dagen etter 15-stafetten.

Løpene vil gå på kartene Slettfjell og Skullerudåsen. Terrenget består av større og mindre åser i nord-sørgående retning med middels kupering. Enkelte partier er opprevet med skrenter og stup.

Terrenget har middels god løpbarhet varierende fra god i åpne områder til mindre god i områder med tettere vegetasjon. Det er en del stier i området. For Ungdomskonkurransen er terrenget lettere tilgjengelig og med flere stier og veier.

Parkering er på Skullerud skole. Det er ca. 3 km på fin grusvei til samlingsplass og arrangøren anbefaler å ta med sykkel.

Program
Lørdag 8.6.13

Kl. 1100 Fellesstart 15-stafetten
Kl. 1110 Fellesstart Ungdomsstafetten
Kl. 1300 Fellesstart Nordisk militært mesterskap, stafett

Søndag 9.6.13
Kl. 1100 Første individuelle start Knut Valstads minneløp
Kl. 1100 Første individuelle start Nordisk militært mesterskap

Påmeldingsfrist er mandag 3.6.13, men det er åpent for etteranmelding frem til løpsdagen.

Se mer informasjon om arrangementet og påmelding på Oppsal orientering sine nettsider: http://www.oppsal.com.


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler