Raumar Orientering vant 15-stafetten 2011. Foto: Harald Andresen.

Raumar Orientering vant 15-stafetten 2011. Foto: Harald Andresen.

Herlig kaotisk moro for topp og bredde....

Sitatet er hentet fra Tyrvings hjemmeside i 2011 og fortsatte: ”…med o-Elite, o-Ung og o-Eldre på samme lag” med målsettingen om å fullføre med ”stil og smil”.


Oppsal Orientering inviterer nok en gang til sin årlige 15stafett lørdag 19. mai og følger opp med tradisjonsrike Knut Valstads Minneløp søndag 20.mai.

Arena i år er Skullerudstua og vi er tilbake til stedet for O-festivalen i 1998. Kort vei fra parkering, T-bane og flere bussruter.

15stafetten er ganske unik i norsk sammenheng. Den starter med fire parallelle etapper med tre løpere fra hvert lag og tre enkeltetapper på slutten.

Her må begge kjønn og ulike årsklasser være representert i løyper av ulik vanskelighetsgrad. Altså en enestående mulighet til å sette sammen lag som bedre enn noe annet viser klubbenes bredde.

Det er ikke ofte rekrutter og yngre, lovende løpere gis anledning til å løpe på lag med klubbens beste, kanskje eliteløpere på landslagsnivå.

En bedre mulighet til lagbygging skal man lete lenge etter. En skikkelig dugnad for klubbmiljøet.

Og skulle det være klubber der 15 er et høyt tall, - hvorfor ikke kontakte naboklubben og sette sammen et flerklubb-lag?

De seneste årene har vi hatt vel 40 lag til start og vi har plass til flere, kanskje ikke minst klubber litt mer langveis fra. Hvorfor ikke kombinere med en Oslo-helg i mai?

Parallelt med 15stafetten arrangeres Ungdomskonkurransen for de yngste løperne i alderen 8-12, men der løpere i 13-16 som ikke løper stafetten også kan delta.

Dette er en lagkonkurranse med 3-5 deltakere pr lag og er lagt opp som en kombinasjon av postplukk og ulike tilleggsoppgaver.

Med en makstid gjelder det å holde rede på både orientering, klokka og oppgavene. Fellesstarten for Ungdomskonkurransen er et høydepunkt i seg selv!

Søndagens individuelle Knut Valstads Minneløp er både Trimtex-cup og uttak til Unionsmatchen for klassene D/H13-14 og D/H15-16, i tillegg til vanlige klasser.

Løpsterrenget er en kombinasjon av åpne fine furumoer som innbyr til stor fart og detaljrike områder der o-tekniske ferdigheter settes på prøve, så her må farten tilpasses etter forholdene.

Hjemmeside for 15stafetten og Knut Valstads Minneløp

blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler