VIFs norgesmestre i junior-NM stafett: Fra ventre Øyvind Høegh, Kjell Winther og Henry Johansen. Knut Finsen og UK-sjef Ove Bengt Berg hadde sørga for kake som dagen før hadde fått påskrift «Gratulerer Vålerengens IF med NM!». Foto: Ove Bengt Ber

VIFs norgesmestre i junior-NM stafett: Fra ventre Øyvind Høegh, Kjell Winther og Henry Johansen. Knut Finsen og UK-sjef Ove Bengt Berg hadde sørga for kake som dagen før hadde fått påskrift «Gratulerer Vålerengens IF med NM!». Foto: Ove Bengt Ber

Oppsal i 100 for Vålerenga

Jubileumsløp denne helga

Østkantens orienteringsstolthet feirer hundreåringen Vålerenga med et jubilumsløp fra Østmarksetra førstkommende lørdag.


Alle har hørt om fotballgruppa i Vålerenga Idrettsforening. Mindre kjent er orienteringsgruppa som herjet i norgeseliten på slutten av 60-tallet – iallfall for dem som ikke har fulgt med her på OPN.no, og iallfall for folk flest.

Førstkommende lørdag arrangerer Oppsal et uformelt bursdags-o-løp til ære for idrettsforeningen som fyller 100 år, og som ga klubben orienteringshelter som Kjell Winther, Henry Johansen, Øyvind Høegh med flere da Vålerengas o-gruppe ble lagt ned.

Arrangørene i Oppsal har også invitert beboere på Vålerenga gjennom Velforeningens Facebook-side.

Løypelegger og Tveita-gutt Roger Mostue byr derfor på en løype for dem som ikke skjønner oppned på et kart, i tillegg til vanskeligere løyper på tre og fem kilometer for erfarne orienteringsløpere.

Fortsetter nedenfor bildet
57.jpg
O-stjernene Ove Bengt Berg, Øyvind Høgh, Petter Nilsen og Henry Johansen blir portrettert i VG. Foto: Knut Skarland, VG.

– Oppsal er jo klubben i vårt hjerte, men vi glemmer aldri de flotte folka Vålerenga ga oss. De fortjener all den «stolthet, ære og respekt» de kan få, som man sier her i nabolaget, sier Oppsal-løper Per-Ivar Nikolaisen som selv bor i Vålerenggata.

Han håper at så vel gamle VIF-helter som det uoffisielle Enga-laget fra årets Jukola kommer til Østmarksetra klokken 15 lørdag – om ikke annet for å få seg en treningsøkt i sommervarmen.

– Det hadde vært moro om Enga-løperne Kjetil Bjørlo og Petter Thoresen hadde funnet veien til Østmarksetra på lørdag. Ikke minst tidligere norgesmester i nattorientering, Stein Arne Blomseth, bør jo ta en tur. Han blir jo stadig observert med Vålerenga-drakt i o-løypa, sier Nikolaisen.

Det loves Vålerenga-musikk i startområdet, slik at løperne skal komme i den rette stemningen. Orientering har forøvrig fått sin plass i den nye jubileumslåta til Vålerenga, skrevet av o-løper Trond Ingebretsen, mannen bak den kjente slageren "Vålerenga kjerke".

I første linje i fjerde vers lyder det "Vi sto på ski, vi løp i skauen med kart og kompass."

Jordbær og mimring etter endt løp.

56.jpg
VIFs o-gruppa anno 1967 inne på Lutvannsleiren Foto: Knut Skarland, VG.


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler