Tidenes orienteringsduell

Strekktider kan brukes til så mangt, blant annet å avsløre det som kanskje er historiens jevneste duell mellom to orienteringsløpere.


Da Karl Aasmund Erøy fra OK Moss stemplet på 9. post under Veteranmesterskapet 2012 hadde han vært ute i 23 minutter og 53 sekunder.

Harald Hovi som løper for Skien OK hadde eksakt samme tid på denne 9. posten.

Løypa målte 2,9 kilometer og hadde 36 startende deltakere. Terrenget var ved motorsportsenteret Varna KartRing mellom Moss og Svinndal i Østfold.

Et terreng som etter sigende aldri har vært brukt til orienteringsløp, før denne septemberhelgen i fjor.

Både Karl Aasmund Erøy og Harald Hovi var på det omtalte tidspunktet litt i overkant av 2 minutter bak løpets leder og senere vinner - Per Kristian Ekeberg fra IL Tyrving.

Men det skulle vise seg at det ikke bare var herr Ekeberg som skulle bli historisk søndag 9. september.

Erøy og Hovi fortsatt nemlig i taktfast marsj også til 10. post. 24:43 var tiden de begge noterte seg for, i et løp som altså gikk med individuell start.

På 11. post smalt Hovi stemplingsbrikka i bukken etter 25 minutter og 28 sekunder. Eksakt det samme gjorde Erøy.

Bli ikke overrasket når nettavisen OPN.no nå røper at også innspurten viste en samkjørt duo. 26 minutter blank var tiden både Harald Hovi og Karl Aasmund Erøy brukte fra start til målstreken.

På alle disse postene hadde de 5. beste tid og dette var også plasseringen de til slutt fikk i den endelige resultatlista for klasse H55 i Veteranmesterskapets mellomdistanse 2012.

Kort oppsummert så hadde herrene Erøy og Hovi eksakt samme tid på 9. post, på 10. post, på 11. post og i mål!

Så er det store spørsmålet; - Har det etter elektronikkens inntreden i o-sporten, vært registrert maken til duell i en individuell konkurranse?


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler