Torgeir Nørbech aller først til veksling etter 1. etappe i 10Mila 2007. Foto: Geir Nilsen/OPN.no.

Torgeir Nørbech aller først til veksling etter 1. etappe i 10Mila 2007. Foto: Geir Nilsen/OPN.no.

Nørbech gruset konkurrentene

- Jeg er veldig fornøyd, men også litt overrasket, sier Torgeir Nørbech til OPN.no etter at han onsdag kveld samdret konkurrentene med over 3 minutter i et nattløp i Trondheim.


Det var i det 5. løpet i KaffeKoppCupen (KKC) at IL Tyrvings Torgeir Nørbech satte samtlige konkurrenter fra arrangørklubben NTNUI, samt også øvrige løpere, helt i skyggen.

Med vinnertiden 50 minutter og 55 sekunder var det tre minutter, og også betydelig mere, ned til solide navn som Espen Fiskum, Vegard Ruttenborg, Anders Einum, Olav Johannes Deelstra og Håvard Vassenden.

- Dette er første Kaffekopp-løp hvor jeg har fått ut alt. Jeg er fornøyd med å se at jeg er så habil, smiler Torgeir Nørbech.

22-åringen har hatt en veldig spesiell o-karriere. Allerede som 16-åring i 2006 løp han sitt første junior-VM. Året etter kom han aller først til veksling på 10Milas åpningsetappe.

Senere ble det to 6. plasser på junior-VM's langdistanse, og sammen med Olav Lundanes og Magne Dæhli kapret han stafett-sølvet under junior-VM i Australia.

År med motgang
Så kom det mørke skyer over ungguttens o-satsing. Og først i den senere tid har Nørbech igjen begynt å markere seg i resultatlistene.

- Er alt som det skal nå?

- Jeg kan fortsatt ikke trene som jeg vil. Det er et stykke igjen, men jeg er i en fase nå hvor jeg utfordrer hvor mye jeg kan trene, sier Nørbech til OPN.no.

Han legger ikke selv stor vekt på årsaken til den flerårige ørkenvandringen under intervjuet, men ringerikingen har pådratt seg en kronisk lidelse i kategorien leddgikt. Inntak av medisiner på regelmessig basis hører til som følge av dette.

- Men det går greit å løpe?

- Det blir mye alternativ trening, men jeg løper i snitt to ganger i uka, som regel o-teknisk høyøkt, forklarer Torgeir Nørbech.

Selv rangerer han selve løpet i gårsdagens KaffeKoppCup nummer 5 til å være blant sine tre beste prestasjoner i 2011. De andre to kom under NM-uka (mellom nr. 18, stafett nr. 8) og på 25-manna (både i -stafetten (laget disket) og -korten (nr. 15 blant sterke løpere)).

---

Resultater KaffeKoppCup nummer 5
Trondheim, Sør-Trøndelag - 19. oktober 2011


Damer
1. Mari Fasting, NTNUI 42:16
2. Gunhild Rogne Halland, Varegg 51:55
3. Sofie Aarnes, NTNUI 53:04
4. Guro Torpe, NTNUI 53:13
5. Hanna H. Norbrøden, NTNUI 55:59
6. Rannveig Jørgensen, Frol 1:05:45

Menn
1. Torgeir Nørbech, Tyrving 50:55
2. Espen Fiskum, NTNUI 54:04
3. Vegard Ruttenborg, NTNUI 55:32
4. Anders Einum, NTNUI 55:48
5. Olav Johannes Deelstra, NTNUI 56:35
6. Håvard Vassenden, Frol 57:08

Komplette resultater
Torgeir Nørbechs hjemmeside med løypa fra løpet




Mulig relevante artikler