Ingeborg (i bæremeis) og Mathilde Rekkertbø Koren er sammen med foreldrene Åse Marit og Esten framme ved den siste posten i en tidligere utgave av Trollnatta.

Ingeborg (i bæremeis) og Mathilde Rekkertbø Koren er sammen med foreldrene Åse Marit og Esten framme ved den siste posten i en tidligere utgave av Trollnatta.

Landets største barne-natt-løp

Lørdag 2. november blir det fullt av barn med hodelykt og kart på Kollbanen på Kringsjå i Oslo. Arrangørene frister med egen Kollnatta-t-skjorte til alle deltakere.



Barn og unge fra hele byen og ikke minst lokalmiljøet inviteres til å prøve seg på orientering med lykt på hodet.

– Vi vil få til en hyggelig ettermiddag og kveld hvor man gjennom en enkel orienteringsløype kan oppleve det stemningsfylte i skogen i skumringstimene samtidig som dette skjer i trygge omgivelser, sier Arne Tesli, som er leder i o-gruppa i IL Koll.

– Det er både morsomt og spennende for barn å være ute i skogen etter at det er blitt mørkt. Det blir ekstra morsomt å finne frem med lykt på hodet eller i hånden. Løypene er tilpasset barn i alle aldre slik at alle vil få noen utfordringer, men vil også føle mestring, sier løypelegger Espen Messel.

Koll har trykt opp 250 t-skjorter med Trollnatta-motiv. Alle fullførende får det.

På arenaen er det blant annet mulig å gjennomføre en natursti før det er trekning av vinterutstyr for mange tusen kroner.

Fortsetter nedenfor bildet
c2.jpg
Eskil (6) og Guro (4) kom fra Groruddalen for å være med på Trollnatta.

Nye utfordringer
Det vil være tre løyper. Den korteste er en knapp kilometer lang, og ingen poster vil være mer enn 50 meter fra lysløypa på og ved Kollbanen. Det blir en liten ekstra utfordring på slutten hvor lyset vil være avslått, men på denne delen vil det være godt markert med reflekser. I fjor fullførte flere barn helt ned i ett-års-alderen ei tilsvarende løype.

– Alle finner fram?

– Ja, det garanterer vi. Vi har plassert vakter ute i løypene som passer på, sier Tesli.

For de som har drevet litt med orientering, kan det velges mellom løyper på 1,5 og 2,0 kilometer med litt mer krevende orientering, og barna skal ha med seg en voksen.

– Det er viktig for oss at barn og unge er trygge og får en god opplevelse i skogen. Siden det kan være litt krevende å finne fram i mørket, vil det være trygt å ha med seg en voksen eller to, sier løypelegger Espen Messel og fortsetter:

– Deltakerne vil oppleve at det som er enkelt når det er lyst, vil være mye vanskeligere når det er mørkt. Barn og unge som har løpt litt orientering vil oppleve at mye forandres når det blir mørkt. Det er mye vanskeligere å se alle detaljer i terrenget og siden høsten har kommet, vil også det å se stier by på utfordringer på grunn av alt løv på bakken.

For to år siden deltok 132 på Trollnatta. I år er målet å passere 200 og bli landets største nattbarneløp.

Fortsetter nedenfor bildet
c1.jpg
Stor pågang i Trollnatta.

Vakter følger med
Ute i skogen vil det være fem vakter. De er i områder hvor det kan være mulig å gå feil. De vil passe på at deltakerne ikke får noen store bommer.

Start er fra 17.00 til 18.00 og kan skje når som helst i dette tidsrommet. Påmelding kan skje på stedet, men aktive o-løpere oppfordres til å melde seg på via Eventor i forkant.

Nattrening på høsten
IL Koll har lange og stolte tradisjoner i orientering, og den spennende skogsidretten har vært en del av idrettslagets helt siden starten i 1940. Aktiviteten har svingt. Nå er det igjen økende. Idrettslaget har tilbud til alle barn med den ukentlige O-gøy-treningen på torsdager. Denne treningen pågår med hodelykt i oktober.


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler