Magne Haga med sjekken på 25.000,- kroner etter å ha blitt tildelt Team Viking stipendet for 2013 av Niklas Dyrhaug, Leif Kristian Haugen, Heidi Weng og Kjetil Jansrud. Foto: Eivind Taksrud/Who Dares Media.

Magne Haga med sjekken på 25.000,- kroner etter å ha blitt tildelt Team Viking stipendet for 2013 av Niklas Dyrhaug, Leif Kristian Haugen, Heidi Weng og Kjetil Jansrud. Foto: Eivind Taksrud/Who Dares Media.

Magne Haga fikk Viking-stipendet

- Det er veldig stort å bli valgt ut av Team Viking, spesielt siden dette er idrettsutøvere jeg ser veldig opp til, smiler Magne Haga etter å ha mottatt sjekken for Team Viking-stipendet fra noen av Norges største atleter.


I dag ble det klart at orientering- og langrennstalentet Magne Haga, som løper orientering for Raumar og bor på Holter i Nannestad, er den heldige vinneren av årets Team Viking stipend.

Idrettsstjernene Heidi Weng, Niklas Dyrhaug, Kjetil Jansrud og Leif Kristian Haugen i Team Viking har donert sine World Cup-poeng gjennom sesongen til det heldige idrettstalentet, som ble plukket ut blant hele 200 søkere.

For hvert World Cup-poeng gis 10 norske kroner til stipendpotten, og i dag kunne Magne Haga hente hjem en sjekk på 25.000 kroner. I tillegg vil Haga også bli fulgt opp av de fire idrettsstjernene i tiden fremover, som alle var med i prosessen for å velge ut den heldige vinneren.

- I teamet vet vi hvor viktig det er med riktig oppfølging for å lykkes. Det har vært en kjempemotivasjon å få bidra til utviklingen av fremtidige talenter i idretts-Norge, og med sin stå-på vilje fortjente Magne virkelig dette stipendet, forteller langrennsløper Heidi Weng.

Selv er Eidsvoll-gutten svært fornøyd.

- Det er veldig stort å bli valgt ut av Team Viking, spesielt siden dette er idrettsutøvere jeg ser veldig opp til. Dette gir meg motivasjon til videre arbeid frem mot OL i 2018.

Om Team Viking stipendet
Deles ut til et idrettstalent uavhengig av idrettsgren. Under World Cup vil Viking Footwear donere 10 kroner for hvert poeng hver av de fire tar som vil gå til stipendpotten.

Kriterier for å få Vikingstipendet
- Idrettsutøver, uansett kjønn, i aldersklassen mellom 15 og 20 år.
- Må bedrive en idrett som er innunder NIF.
- Bør ha resultater å vise til nasjonalt.

Team Viking
Team Viking består de fire unge idrettsutøverne Heidi Weng, Niklas Dyrhaug, Kjetil Jansrud og Leif Kristian Haugen som i tillegg til å være ambassadører for Viking Footwear skal være med på utvikling og testing av skotøyleverandørens produkter.

Viking Footwear AS
Tradisjonsrik leverandør av fottøy siden 1920. Det hele begynte med produksjon av gummikalosjer for regntunge høstdager – i dag lages det tøffe og værharde sko for alle typer forhold.


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler