Ski

Ski

Ragnhild Haga vant junior-VM langrenn

Ragnhild Haga ble onsdag junior-verdensmester i langrenn 5 km fristil i Estland. Den talentfulle jenta er velkjent i o-løypa med Raumar på ryggen.
ragnhild-haga-nm-beitostlen-foto-erik-borg



Ragnhild Haga fra NM mellomdistanse på Beitostølen høsten 2010. Foto: Erik Borg - www.o-boka.no

Seieren i skiløypa føyer seg pent inn i rekken av fremragende resultater både i skiløypa og o-løypa for 19-åringen fra Holter på Nannestad. 

ranghild-haga-junior-verdensmester-langrenn-foto-erik-borgEi glad Ragnhild Haga på vei opp til pallens øverste trinn. Foto: Erik Borg - www.langrenn.com

Dagens gull kom i hard kamp med de tre andre norske utøverne i mesterskapet. Jentene tapetserte pallen og vel så det. Nummer to ble Kari Øyre Slind, tre ble Heidi Weng og fire ble Martine Ek Hagen. 

Haga har løpt relativt lite o-løp sesongen 2010 grunnet skadeproblemer. Men på tampen av sesongen viste hun fram litt av talentet.

Under NM på Beitostølen ble det en fin 9. plass på mellomdistansen i D19-20, og dagen etter en 10. plass med Raumars stafettlag.

Fra tidligere år i o-løypa har hun et junior-NM gull på mellomdistansen i Tromsø i 2008. I langrenn har hun flere NM-gull, mens tidligere bestenotering i junior-VM langrenn var en 9. plass fra i 2010.

Til Langrenn.com forteller Haga at gullet føltes helt uvirkelig når det gikk opp for henne at hun hadde vunnet.

Hun skal gå flere distanser i mesterskapet som avsluttes mandag.

Les mer om saken på www.langrenn.com

 




Mulig relevante artikler