Hans Jørgen Kvåle under NM skiorientering i Asker 2010. Foto: Erik Borg/www.o-boka.no.

Hans Jørgen Kvåle under NM skiorientering i Asker 2010. Foto: Erik Borg/www.o-boka.no.

Storstipend til Bakken Rognstad og Kvåle



Elsie og Bj. Ruud-Pedersens Stiftelse III har gitt Norsk skiorientering to stipender på kroner 25 000 som skal gå til en mannlig- og en kvinnelig leder eller utøver som gjør en ekstra innsats for norsk skiorientering.

I statuttene for tildelingen heter det
”Stipendene er ment som en stimulans til personer som gjør en ekstra innsats i Norsk ski-orientering enten ved å satse på egen fremgang- eller til personer som gjør en ekstra innsats som trener/leder eller en kombinasjon av dette. Stipendet er ikke ment som en premiering for oppnådde resultater, men en stimulans til fortsatt innsats.”

Juryen i stipendkomiteen (Anders Hauge, Jan Arild Johnsen og Tommy Jauhojärvi) har i samråd med stiftelsen tildelt stipendene til følgende personer:

Kvinnelig stipend
Audhild Bakken Rognstad, Lillehammer Orienteringsklubb

Audhild er relativt fersk i ski-o-sporet. Hun gjorde etter komiteens mening voldsom fremgang i løpet av foregående vinter. Fra å være med i juniorVM som debutant, endte hun opp som deltaker i seniorVM senere i sesongen. Vi har tro på at Audhild har stort potensial i ski-o-løypa. Utfordringen blir å holde henne i ski-o-sporten; Audhild er talentfull i andre idretter også… Komiteen håper stipendet skal inspirere til videre ski-o-satsing slik at hun på sikt kan ta opp arven etter Marte Renaas og Stine Olsen Kirkevik.

Mannlig stipend
Hans Jørgen Kvåle, Hadeland O-lag

Hans Jørgen har over flere år vist vilje til å satse på ski-o. Han har gjort bevisste og kompromissløse valg med sikte på å nå verdenstoppen, for eksempel ved å flytte til Mora for å bli en bedre ski-o-løper. Hans Jørgen var den beste norske herreløperen i 2010-2011 sesongen med individuell 4 plass og bronsemedalje i stafett som beste VM-resultat. Komiteen tror Hans Jørgen har potensial til å bli blant verdens beste ski-o-løpere på sikt.




Mulig relevante artikler