Landslagssjefen håper på VM-opptur

Intervju

- Norge skal tilbake som en av verdens beste orienteringsnasjoner. Og det skal måles på medaljestatistikken i mesterskap, sier Kenneth Buch, norsk landslagssjef i orientering, i dette intervjuet. Denne helgen begynner VM.




Mål om VM-medaljer og bredde i toppen
Landslagssjefen tenker langsiktig, men håper på VM-opptur allerede i år.
 

I fjor høst ble det klart at danske Kenneth Buch, som har en fortid som elitetrener i Halden SK og for det franske landslaget, skulle overta som norsk landslagssjef.

Under EM i Portugal i påsken fikk han sin debut som sjef for Norge i mesterskapssammenheng, kommende uke er det klart for årets hovedmål, VM i Italia.

- Når jeg tok jobben som norsk landslagssjef, var ikke det et kortsiktig prosjekt. Jeg ønsker å påvirke Norsk Orientering på lang sikt. Ambisjonen er ganske klar; Norge skal tilbake som en av verdens beste orienteringsnasjoner. Og det skal måles på medaljestatistikken i mesterskap, sier Kenneth ved avreise for sitt første VM som norsk landslagssjef.

- Skal vi komme dit må vi ha en bredde i toppen. Denne bredden er en nødvendighet for å få frem de absolutte toppløperne, fortsetter han.

Pallplasser i verdenscup og EM-medalje gir grunn til tro også på norsk jubel i kommende ukes mesterskap, som innledes med sprint i Venezias gater lørdag.

- For årets VM håper jeg at vi ser tendenser til at det for Norges del snur, og at vi får en opptur, etter noen år med mindre gode resultater. Jeg ønsker at folk melder seg på i kamp om VM-medaljer, sier Kenneth når han retter blikket frem mot den kommende ukens konkurranser.

- I landslaget har vi sammen satt en målsetning om at vi ønsker å ha 4 løpere blant de 10 beste på hver distanse. Da er laget fornøyd, og vi har vist at det er en bredde i toppen.  Samtidig er det ikke til å legge skjul på at vi har ambisjoner om å ta noen medaljer. 2 individuelle medaljer og i tillegg løper damelaget for medalje på skogsstafetten, samt at gutta tar mål av seg til å kjempe om gull.

For å posisjonere seg best mulig i forhold til dette, må en komme i prestasjonsmodus de neste dagene.

- Løperne skal bruke de siste dagene på å lade opp mentalt, finne overskudd, lyst og glede til å prestere. Samtidig vil vi bruke Model Event og de siste treningene for det de er verdt.

- Men i det store og hele er forberedelsene gjort. Nå handler det om å hente frem overskuddet.




Mulig relevante artikler