Eivind Tonna foran Hans Jørgen Kvåle på ski-o-løp Lygna 2011.

OPN.no har spurt de norske deltakerne i denne ukas VM i skiorientering i Tänndalen i Sverige. Her kan du lese om løpernes VM-drømmer.

Desverre måtte Sindre Jansson Haverstad til slutt kaste inn håndkle i forhold til VM-start. En kraftig og langvarig forkjølelse har satt Liergutten utenfor startlista når VM dras i gang.

Lars Moholdt
Øyvind Watterdal

Eivind Tonnas håp for VM-uka
Hva er din målsetning på VM?
Min målsetting er først og fremst å få avsluttet karrieren min med gode løp der jeg er tett på mitt potensiale den aktuelle dagen. Jeg håper å få gå stafett med de yngre gutta. Det hadde vært moro å gå sammen med så motiverte unge karer. Vi vant prøve VM i fjor, og vi har en god mulighet til medalje om vi går tre gode løp. Men som Carlsen sier "stafett er stafett".

Hvilken distanse ser du mest frem til å prestere på?
Sprint, mellom og stafett. Har også en drøm om å gå sprintstafett, men der er nåløyet veldig trangt.

Hva er din største styrke som ski-o-løper?
Jeg har spisskompetanse nedover i smalspor, samt at jeg er god i tett løypenett i småkuppert terreng. Er ingen klatremus.

Hvor mange medaljer, og hvilke valører tror du Norge får totalt i mesterskapet?
Det er lenge siden de norske gutta tok medalje i VM, det var vel i Sverige i 2004. Så om noen av gutta tar medalje så er det veldig bra. Jentene har gått bedre, så der kan vi ha større forhåpninger til medalje. Men på begge stafettene har vi gode muligheter til medalje. Vil ikke tippe valør, men vi har helt klart medaljekapasiteter i laget. Så får en se hvor langt det holder mot de andre nasjonene.

hans-jorgen-kvale-ski-o-lygna-2011-foto-vidar-benjaminsenHans Jørgen Kvåle håper på gull i stafetten for Norge.

Hans Jørgen Kvåles håp for VM-uka
Mitt mål for VM er å gjøre gode o-tekniske løp med full konsentrasjon og unngå stress. Det vil forhåpentligvis resultere i topp 6 plasseringer og så skal vi ta medalje på begge stafettene

Jeg ser frem til alle distansene, men spesielt åpningsdistansen sprint og stafettene

Jeg føler meg sterk i å tråkle i halvtett løypenett slik Swedish Ski-O-Tour lager. Har deltatt i 24 konkurranser som de har arrangert siste årene, hvor jeg har vært topp-10 på alle, på pallen i 15 og vunnet 8 av dem. Så dette ser lovende ut for VM. Jeg elsker også å være i jagende posisjoner som oppstår på stafetter. Jeg tåler også veldig godt tempo og teknikkendringene som er i ski-o og kan gå nære maks under en hel ski-o konkurranse.

Jeg tror Norge tar medalje på stafettene, 3 stk og at en av dem er gull. I tillegg håper jeg vi klarer en individuell medalje både på dame- og herresiden. Vi skal gjenerobre Jämtland og Härjedalen!