Kongepokalene allerede delt ut

Det nye året er ikke mere enn 6 uker på vei, men allerede i helgen ble kongepokalene i skogens idrett delt ut i forbindelse med NM i skiorientering. Det var felles klasse for junior og senior, og henholdsvis 19 damer og 22 herrer kjempet både tappert og innbitt om det gjeve troféet. Begge pokalene havnet i retning Trondheim.



Lars Hol Moholdt og Audhild Bakken Rognstad sikret seg kongepokalene da de vant mellomdistansen i NM i skiorientering lørdag.

– Dette er veldig stas. Kongepokalen henger høyt. Det er ikke så ofte vi har mulighet til å vinne den, sa Rognstad etter å ha slått veteranene Stine Olsen Kirkevik og Marte Reenaas.

– Åtte viktige sekunder, sa hun om avstanden til Kirkevik på sølvplass. Reenaas var ytterligere åtte sekunder bak.

– Jeg vet at Stine og Marte er gode til å gå i smale scooterspor, derfor kjempet jeg hardt hele veien. Det ble noen små tidstap, og fysisk er jeg ikke helt på topp etter mye trening i det siste, men jeg er godt fornøyd med seieren.

Moholdt var også fornøyd da han på siste startnummer gikk inn til seier i mennenes renn. Også for ham var seiersmarginen på åtte sekunder.

– Det var krevende hele veien i dag, og i starten slet jeg skikkelig med flyten. Men jeg unngikk feil og er godt fornøyd, sa han.

– Det smaker godt med kongepokal, og når en vet at vi bare har mulighet til å vinne den hvert fjerde år betyr det litt ekstra.

Moholdt er første mannlige skiorienterer som kan skilte med to kongepokaler.

Kongepokalen i orienteringsforbundet rullerer mellom orientering og skiorientering, og Moholdt var best også sist det var kongepokalutdeling under ski-o-NM. Det var under langdistansen i 2010.

Sindre Jansson Haverstad ble nummer to og Hans Jørgen Kvåle nummer tre.

---

NM skiorientering - Mellomdistanse
Lygna, Oppland - Lørdag 8. februar 2014

Kvinner

1) Audhild Bakken Rognstad, NTNUI 28.19
2) Stine Olsen Kirkevik, Asker 0.08 min. bak
3) Marte Reenaas, Wing 0.16
4) Marta Ulvensøen, NTNUI 1.53
5) Christina Løvald Hellberg, Hadeland 2.32
6) Evine Westli Andersen, Løten 3.40

Menn
1) Lars Hol Moholdt, Wing 34.53
2) Sindre Jansson Haverstad, NTNUI 0.08 min. bak
3) Hans Jørgen Kvåle, Hadeland 1.00
4) Ove Sætra, Hadeland 1.02
5) Øyvind Watterdal, Hadeland 2.29
6) Jørgen Madslien, Nydalen 2.30


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler