Carl Godager Kaas. Foto: Geir Nilsen/OPN.no.

Carl Godager Kaas. Foto: Geir Nilsen/OPN.no.

NM-GULL til Godager Kaas og Rønning Sund

Da orienteringsidrettens hovedøvelse, den prestisjefulle langdistansen, hadde sitt norgesmesterskap i Asker torsdag, ble det NM-GULL til Kaas og Sund. - Jeg åpnet litt dårlig med ett minutts bom på første post. Deretter er det et godt løp, forteller vinneren Carl Godager Kaas.



Carl Godager Kaas og Gøril Rønning Sund vant NM-gullet i orientering i langdistanse torsdag.

Begge vant sine løp etter solide avslutninger.

– Sinnssykt kult å vinne etter den åpningen jeg hadde på løpet, sa en glad Gøril Rønning Sund. Hun vant med to fattige sekunder foran O-veteranen Anne Margrethe Hausken Nordberg. Sund hadde en svak åpning, og det var langt fra mestertakter Frol-løperen leverte fra start.

– Jeg bommet mye i starten og ble tatt igjen av Ingjerd Myhre, men jeg klarte å ta meg sammen og fullførte på en god måte. Etter de løpene jeg har gjort i sommer, for eksempel under student-VM, skjønte jeg at det fortsatt kunne være muligheter.

I klassen for menn leverte Carls Godager Kaas etter hver et solid løp etter en problemfylt start også for hans del

– Dette var hovedmålet mitt under NM-uka. Da er det helt rått å lykkes med alle de beste på startstreken, sa Kaas.

– Jeg åpnet litt dårlig med ett minutts bom på første post. Deretter er det et godt løp, sa Kaas som til slutt vant med halvannet minutt foran Olav Lundanes.

NM-uken i Akser fortsetter med kvalifisering over mellomdistanse for senior i fredag ettermiddag. Deretter er det mellomdistanse finaler for alle klasser lørdag og stafetter søndag.

* Komplette resultater alle klasser, både senior og junior.


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler