Anders Nordberg. Foto: Geir Nilsen/OPN.no.

Anders Nordberg. Foto: Geir Nilsen/OPN.no.

NM-GULL til Nordberg og Rønning Sund

Medio september 2004 fikk Anders Nordberg sitt absolutte gjennombrudd med VM-bronse på mellomdistansen i Västerås. I Asker, tett på på dagen 10 år etter og flere VM-medaljer senere, leverte Nordberg et nytt kremløp under NM på samme distanse. - Et slikt løp hvor alt bare flyter, og noen poster nesten «kom mot meg», strålte NM-vinneren.



Anders Nordberg og Gøril Rønning Sund gikk til topps på mellomdistansen under orienterings-NM lørdag.

Nordberg leverte en ifølge konkurrentene en orienteringsleksjon og han var i en klasse for seg, mens Sund tok sitt annet gullet denne uken.

– Det var et veldig bra løp. Jeg åpnet hardt og hadde god kontroll teknisk. Det var bare inn mot femte post jeg var litt usikker. Ellers fikk jeg de detaljene jeg ønsket inn mot postene. Et slikt løp hvor alt bare flyter, og noen poster nesten «kom mot meg», sa Nordberg.

Den tidligere landslagsløperen var over halvannet minutt bedre enn Hans Gunnar Omdal på annenplass. Bronsen i herreklassen gikk til Anders Tiltnes.

Jevnere blant kvinnene
I kvinneklassen ble det jevnere, men Sund trakk det lengste strået i kampen mot Heidi Østlid Bagstevold som havnet 10 sekunder bak.

– Jeg hadde aldri trodd på NM-gull i mellomdistanse, sa Sund som også gikk til topps på langdistansen onsdag.

– Jeg åpnet dårlig, med en skikkelig bom på fjerde posten. Jeg klarte å skjerpe meg og avsluttet bra. Det var artig. Nå føler jeg at det bare flyter, sa Frol-løperen.

Lørdagens gull var ukens annet og det tredje totalt denne sesongen for årets gjennombruddskvinne i norsk orientering.

Bronsen gikk til Kine Hallan Steiwer.

* NM Mellomdistanse, finaler (senior og junior)
* NM Mellomdistanse, kvalik. (senior)


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler