3 av 4 på GULL-laget var ikke norske

Kommentar

Da Halden Skiklubb i helgen ble tidenes første norgesmester i sprintstafett i Trondheim, var Mari Fasting eneste norske statsborger, så langt OPN.no erfarer.



Da Andrew Musgrave fra Skottland i vinter sprintet inn til seier under NM i langrenn på sprintdistansen, ble han ikke tildelt NM-gull. Det gikk i stedet til toeren Ola Vigen Hattestad, som litt senere på sesongen ble OL-mester i Sotsji.

Årsaken til at Musgrave ble "flagget bort" fra seierspallen, var opplagt. Han var ikke norsk, her var det snakk om norgesmesterskap i langrenn.

Søndag ble det arrangert NM i sprintstafett i orientering, tidenes første.

I vinnerlaget fra Halden finner vi løperne: Iliana Ilieva, Bojan Blumenstein, Emil Wingstedt og Mari Fasting.

Etter hva OPN.no erfarer er det kun Mari Fasting som er norsk statsborger i denne kvartetten.

Det er de i o-bevegelsen som mener at laget burde vært "flagget bort".

I så fall ville gullet gått til Frol IL, med IL Tyrving og Bækkelaget på de neste pallplassene, samtidig hadde NTNUI rykket en plass nærmere pallen og blitt nummer 4, men for "storklubbene" Nydalen (bare 16. plass), Lillomarka (disket) og Kristiansand (deltok ikke) ville dette elementet hatt liten betydning ved denne korsvei.

Samtidig er det andre som mener at man må skille på individuelle mesterskapsøvelser og lagsøvelser hva angår utenlandsk deltakelse og deres mulighet til å kapre medaljer i det nasjonale mesterskapet.

Kommentar Geir Nilsen
Redaktør OPN.no


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler