Bjørn Ekeberg. Foto: Geir Nilsen/OPN.no.

Bjørn Ekeberg. Foto: Geir Nilsen/OPN.no.

NM-GULL til Halden og Tyrving

- Jeg føler meg komfortabel i en slik situasjon. Men i dag var det små marginer, og jeg var ikke trygg på seier før jeg var i mål, sa Bjørn Ekeberg etter å ha avgjort søndagens NM-stafett i Asker til IL Tyrvings fordel.For tredje år på rad var Tyrving best på herrestafetten i orienterings-NM søndag. Halden var også i år ustoppelig på kvinnesiden.

Bjørn Ekeberg kunne juble sammen med lagkameratene da han sikret Tyrving stafettseieren med tre sekunders margin på Frol.

– Jeg føler meg komfortabel i en slik situasjon. Men i dag var det små marginer, og jeg var ikke trygg på seier før jeg var i mål, sa Ekeberg.

Det ble en dramatisk avslutning på søndagens herrestafett. Olav Lundanes var i føringen for Halden foran Tyrving og Frol da det bare gjensto noen minutter før målgang.

- Løp alt jeg kunne
– Jeg tok et annet veivalg på slutten, for å prøve meg mot Olav Lundanes. Men etter at jeg hadde løpt gjennom noe grønt, mistet jeg retningen. Dermed måtte jeg bare putte kartet litt i lommen og løpe på ryggen til Lundanes. Jeg tenkte at han hadde kontroll. Mot de siste postene fokuserte jeg på å løpe alt jeg kunne, sa Ekeberg.

Han vant NM-gullet sammen med Anders Tiltnes og Espen Weltzien.

Jo Forseth Indgaard passerte Lundanes på de siste postene og kunne løpe inn til sølv for Frol. Laget besto også av Ulf Forseth Indgaard og Lars Sandstad Skjeset.

Lundanes tok bronsen sammen med Halden-kameratene Magne Dæhli og Emil Wingstedt. Østfold-laget endte 46 sekunder bak vinnertiden.

- Moro
Halden lyktes bedre i kvinneklassen. For tredje år på rad gikk laget til topps. Ankerkvinne Ida Marie Næss Bjørgul løp østfoldingene inn til seier etter en «tvekamp» mot overraskelsen Løten. Hun vant NM-gullet sammen med Kine Hallan Steiwer og Bodil Helgerud

– Utrolig moro. I starten av etappen «støttet» jeg meg litt på de andre løperne i orienteringen, men da vi kom ut fra hogstfeltene tok jeg initiativet. Jeg hadde god kontroll og forsøkte trøkke på litt oppover, sa Bjørgul.

NTNUI, med trioen Emma Johansson, Maren Jansson Haverstad og Linn Hokholt, løp inn til bronse.

* Komplette resultater damer og herrer, inklusive etappetider


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler