Emits touch-free enhet hengende inne i postskjerm.

Emits touch-free enhet hengende inne i postskjerm.

Emit Touch-Free godkjent av IOF

– Suksessen med postene på EM i Norge var nok avgjørende for at IOF nå har godkjent Emits nye berøringsfrie stemplingssystem, forteller Tommy Jauhojärvi, daglig leder i Emit.


Godkjennelsen fra det Internasjonale Orienteringsforbundet har gått til VM-arrangøren i skiorientering under forutsetning av at systemet implementeres som under EM i ski-o i Norge.

Verdensmesterskapet starter 21. mars, og forutsetningen er at stemplingssystemene kjøres på samme måte som i Norge. Da fungerte Emits berøringsfrie poster og selve tidtakingen helt prikkfritt under ledelse av tidtakingssjef Dagfinn Øksenholt.

- Etter å ha lagt mye ressurser på å utvikle nytt utstyr for orienteringsidretten og nye arrangementskonsept de siste par årene, så er det en stor milepæl for Emit at IOF nå har godkjent det nye Touch-Free systemet til VM i skiorientering, sier Jauhojärvi.

- Suksessen for systemet på junior-VM og EM var nok en avgjørende faktor for at systemet ble godkjent for VM, kan han konstantere.

oyvind-watterdal-touch-free-nm-stafett-2011-foto-ivar-gilsaoyvind-watterdal-2-touch-free-nm-stafett-2011-foto-ivar-gilsaVM-løper Øyvind Watterdal passerer en Emit Touch-free post på NM stafett 2011. Foto: Ivar Gilså.

For deltakerne og de som var til stede under EM på Sjusjøen var det tydelig å se begeistringen for det nye enkle stemplingssystemet. Passeringen av postene forløp langt mer elegant enn med vanlig stopping og tilhørende trøbling med ski, staver og postenheter.

Emit har vært ledende utvikler av tidtakings- og stemplingssystemer i verden, og revolusjonerte o-idretten med sitt elektroniske stemplingssystem da dette kom for fullt i 1995. Før den tid var det stifteklemmer og klippetenger som gjaldt.

Eivind Tonna som nå skal delta i VM, er leder av utøverkomitéen i skiorientering i IOF. Til OPN.no kan han fortelle at utøverne har jobbet tett sammen med IOFs ski-o-komité og IOFs tekniske komité med forslaget om berøringsfrie poster.

- Dette er et stort steg for ski-o-sporten, og det har vært et unisont krav fra utøverne om å kunne bruke et smidigere system enn det vi har hatt til nå. EMIT har virkelig kommet opp med et system som svarte til de forventningene vi hadde, sier han

- Berøringsfrie poster revolusjonerer ski-o-sporten og setter større krav til å ligge godt på forskudd. Man kan spare opptil 10 sekunder per post bare i postarbeid. I en idrett med små marginer mellom seier og tap så flyter inn- og utgåing av postene nå langt bedre enn før, forteller han.

Slumpmomentene er borte, det er ingen ventetid på postene og det ser heller ikke så klossete ut som tidligere. Du er din egen back-up sjef og har selv ansvaret for å sjekke lyssignalet på Emit-brikken når du stempler.

- Jeg er nesten helt sikker på at dette også kommer i fot-o etter hvert, sier Tonna.

Link til Emits hjemmeside
Link til VM i skiorientering 2011 i Sverige

 




Mulig relevante artikler