Humøret i orden hos to bla

Humøret i orden hos to bla

Den gamle fortsatt eldst

Et morsomt oppgjør utspilte seg i H19 A i Holleia Høstløp søndag. Yngvar Christiansen (52) og sønnen Vetle (18) møttes til uhøytidelig dyst.


"Gamlefar" var best, men det var med fattige to sekunder.

Duoen fra henholdsvis Bækkelaget (Yngvar) og Raumar var 18 minutter bak Sigve Vågsnes som var best i den 11 km lange klassiskløypa. Det var blytungt i myrene og Vågsnes brukte fire minutter lengre tid enn Torbjørn Sagberg som vant 11 kilometeren i samme område i fjor.

- Junior har nok bommet mer enn meg, gliste Yngvar, som må innrømme at selv han merker åra.

Så tidlig som i 1979 tok han bronse i senior-NM etter Egil Johansen og Morten Berglia. Yngvar er som kjent en av de norske o-løperne som har beste tider på 5.000 og 10.000 meter av norske o-løpere, han fikk delta i de store Ovett/Coe-stevnene på Bislett og har tider godt ned på henholdsvis 13 og 28 minutter.

Vetle er en av landets beste H 17-18-løpere. Han var beste løper under 35 år i søndagens langløype, vi tar et forbehold for Nydalens gode Øystein Pettersen, han har kanskje ikke trådt inn i veteranenes rekker ennå?

Stig Bjergaard må for øvrig være en av landets beste H 40-løpere. Den opprinnelige dansken, med fortid som baneløper, "lagde maling" av resten av de som løp 5.2 km, med 38 minutter på runden i det søkkbløte terrenget. Dermed var han også fire minutter foran Raumars Øyvind "Prefontaine" Lund som var best i H19 AK, som også løp denne løypa.

Vår gamle storløper, Per Fosser fra Indre Østfold , hadde med seg bikkja rundt i Holleia Høstløp 2012, det holdt likevel til en andreplass i H 60 for stafettverdensmesteren fra 1970.  Foto: Hans L. Werp.
Vår gamle storløper, Per Fosser fra Indre Østfold , hadde med seg bikkja rundt, det holdt likevel til en andreplass i H 60 for stafettverdensmesteren fra 1970.

Mer om Holleia Høstløp i saken " Vågsnes holdt ord - slo alle på Holleia" her på OPN.no.


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler