Foto: Geir Nilsen/OPN.no.

Foto: Geir Nilsen/OPN.no.

ER IKKE OSLO-LØPERE KJENT I EGET TERRENG??

Kommentar - Rett fra kompasshuset

Utøverne selv legger ofte ikke bånd på seg, sportslige ledere, trenere etc. presser på, kanskje foreldre gjør det samme, fremfor å holde igjen. Resultatet blir at hjemmeløpere og arrangørklubbenes egne løpere stiller til start i egen bukselomme. Grasrota rister på hodet over en slik ukultur, og igjen er fair play-utfordringen aktualisert etter at Nydalens Skiklub i helgen arrangerte O-festivalen, og i kjent Oslo-stil deltok med egne løpere i klasser hvor prestisje står på spill.Ved en rekke anledninger de siste årene har vi sett at løpere med tilhold i Oslo, selv løpere på svært høyt nivå, har stilt til start i hjemmeterreng.

Resten av o-bevegelsen tenker naturlig nok sitt om slik ukultur, og vi har også til og med sett at løpere i ettertid selv har angret på sin ufine og usportslige deltakelse.

I helgen arrangerte Nydalens Skiklub O-festivalen. For et par sesonger siden arrangerte Lillomarka Orienteringslag VM-testløp for juniorer.

Det har også blitt arrangert verdenscuper i Oslo.

Ved nevnte anledninger har lokalkjente hjemmeløpere deltatt i prestisjeoppgjør, tiltross for at de bor og/eller har vokst opp så godt som vegg i vegg med løpsterrenget.

Deltakelse i viktige og større orienteringsløp, som O-festivalen, uttaksløp til internasjonale begivenheter og verdenscup, i egen eplehage, er som doping - juks og fanteri, og et svineri som ikke hører hjemme i o-sporten.

At løpere selv ønsker å stille til start, selv om de vet de er lokalkjente, er delvis mulig å forstå, men at arrangører, kontrollører, klubbledere, sportslige ledere, trenere, muligens også foreldre og venner med videre, sover i timen er ikke like lett å forstå.

Kanskje er ambisjonene og egoet til enkelte i o-bevegelsen større enn vettet!

Kommentar OPN.no


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler