25manna. Foto: Geir Nilsen / OPN.no.

Ennå en stund å vente før vi sees på samlingsplass.

Siste Østfoldmulighet også avlyst

Med Smaaleneneløpets kapitulering for snøen har alle de tradisjonelle vårløpene i Østfold blitt avlyst i 2011. Det gir grunn til ettertanke og nytenkning for 2012-sesongen.


Slik lyder pressemeldingen fra Indre Østfolds hjemmeside:
Løpsledelsen og løypekontrollør har i dag, 29.3, hatt en siste befaring i løpsområdet. Beklageligvis er det fortsatt store snømengder i området, opp mot 60 cm i enkelte partier.

Vi skulle gjerne sett at vi kunne innby til et godt arrangement slik vi har gjort de siste årene. Det lar se ikke gjøre. Da det ikke vil bli rettferdige og trygge forhold for løperne, avlyser vi årets utgave av Smaaleneneløpet og ønsker alle hjertlig velkomne til neste år.

Vinteren har, spesielt de to siste årene, vært usedvanlig tøff på Østlandet. I perioden forut for de siste par år var det flere milde vintre som ga grobunn for stadig tidligere barmark i Østfold.

Nå ser det ut til at vi er tilbake til normalen. Også i fjor vår var det lenge usikkert om NM nattorientering kunne arrangeres i Halden. Men da var løpsdatoen 17. april, og det lot seg ganske greit gjennomføre.

Påsken har riktig nok forkludret denne våren med sin sene plassering, og det er et viktig poeng i debattene som pågår blant annet her på OPN.no.

Men følelsen av at Østfoldklubbene kan behøve å måtte tenke nytt i forhold til samarbeid og reserveløsninger tvinger seg kanskje alikevel på. Kan et felles reserveområde for alle klubbene være en løsning?

Slik det ser ut i Østfold per i dag, så kan det allerede finnes steder der o-løp er mulig å gjennomføre. Men det krever mye av arrangøren å planlegge for disse spesifikke områdene. Og kanskje er det de samme områdene hvert år som er tidlig snøfrie.

Uansett er det ikke bra for verken Østfoldklubber, sportsforhandlere eller Norsk Orientering at tre store løpshelger må avlyses på rad. Til sammen går disse organisasjonene glipp av millionbeløp i år.

I 2012 er påsken første uken i april. Da er det håp om tre flotte aprilhelger med Østfold- og Vestfold-arrangementer, før Tiomila tar over showet 5-6. mai.

Lykke til med neste års planlegging.

Og - så venter vi på avgjørelsen om NM-natt bli arrangert 15. april i Larvik eller om den også må bøye av for naturkreftene. Avgjørelsen blir etter sigende tatt 5. april.

Link til Indre Østfold OK
Link til NM-natt og Vestfold 3-dagers 15.-17. april

 




Mulig relevante artikler