NM langdistanse for junior og senior, samt junior-stafetter.

NM langdistanse for junior og senior, samt junior-stafetter.

Ordkrig mellom Olav Lundanes og
Carl Waaler Kaas

De ferske VM-vinnerne Carl Waaler Kaas og Olav Lundanes legger press på hverandre før helgens NM langdistanse i Indre Østfold.
Norges sølv-gutter. Olav Lundanes, Audun Hultgreen Weltzien og Carl Waaler Kaas. Foto: Geir Nilsen / OPN.no.


VM-gigantene Carl Waaler Kaas og Olav Lundanes møtes til helgen i tøff NM-duell i Indre Østfold. Det blir nesten som å løpe VM om igjen.

Gutta som vant VM-gullet på hver sin distanse i Trondheim tidligere i år, har ikke løpt mot hverandre siden de konkurrerte i VM-løypene.

- Jeg har verken sett eller hørt om Carl etter VM i Trondheim. Han har jo ikke konkurrert på en stund, så jeg tror nok ikke han blir særlig farlig, fleiper Olav Lundanes før lørdagens NM på langdistansen i Indre Østfold.

Det var nettopp den distansen Lundanes vant i VM.

- Jeg mener det er Olav som må forsvare NM-gullet, for det var jo han som vant langdistansen i VM, men jeg må innrømme at jeg er veldig motivert for å slå ham, sier Carl Waaler Kaas.

Selv ble Waaler Kaas verdensmester på mellomdistansen i Trondheim i begynnelsen av august, så det er ikke godt å si hvem som er best av dem.

Mange dueller
De nye gullguttene i norsk orientering har utkjempet mange dueller denne sesongen, for i oppkjøringen til VM på hjemmebane presset de seg både på treningssamlinger og i konkurranser.

- Jeg tror Lundanes leder den interne kampen mellom oss 13-11 denne sesongen, sier Waaler Kaas som reiste rett fra VM i Trondheim til militært VM på Kongsberg.

Lundanes tok seg tre fridager etter VM. Han var raskt i gang igjen, og nylig vant han sitt aller første NM-gull på den ultralange distansen. Det mesterskapet gikk i Sørreisa.

VM på hjemmebane ble en kjempesuksess for de norske løperne. Hele miljøet ble inspirert av medaljerushet, og derfor tror Olav Lundanes at det er mange flere enn han selv og Waaler Kaas som kan gå til topps lørdag.

- Jeg mener det er sju-åtte løpere som kan vinne langdistanse-NM lørdag, sier han diplomatisk.

Står over
Deltakelsen i kvinneklassen blir noe redusert til helgen, for det er klart at profilene Anne Margrethe Hausken og Marianne Andersen står over mesterskapet.

Hausken har slitt med en skadet legg og et vondt kne i årets sesong, mens Andersen er både øm og hoven i akillesen. Det gjør at Mari Fasting seiler opp som en av de største favorittene til å ta gullet blant kvinnene.

Mossejenta løper for NTNUI i Trondheim. Hun gikk nylig til topps på maratondistansen med klar margin, og nå håper hun å gjenta bedriften i hjemfylket Østfold.

De hardeste konkurrentene hennes blir uten tvil Tone Wigemyr og Heidi Østlid Bagstevold.

(©NTB)

Bilde: Olav Lundanes og Carl Waaler Kaas flankerer Audun Hultgreen Weltzien etter at trioen løp inn til VM-sølv i stafett i Trondheim forrige måned. Foto: Geir Nilsen / OPN.no.



Mulig relevante artikler