NM langdistanse for junior og senior, samt junior-stafetter.

NM langdistanse for junior og senior, samt junior-stafetter.

Tore Sandvik & Co. lover spennende og krevende NM-terreng

Selv om det er over 5 måneder til NM langdistanse arrangeres i Indre Østfolds skoger letter arrangørene allerede nå på sløret.
Sigmund Vister og Tore Sandvik. Foto: Erik Unaas.


Tore Sandvik er flerfaldig vinner av 10Mila med Halden Skiklubb, og har i tillegg flere VM-medaljer. Men i år er det løypelegging til NM langdistanse for juniorer og seniorer, samt junior-stafetter, for hans tidligere klubb, Indre Østfold OK, som gjelder.

- Det er et krevende terreng i ravinedalene syd for innsjøen Øyeren. Her er et helt nytt kart, ”Mønsteret” på 9,5 kvkm, synfart og tegnet av ukraineren Orest Kotylo. Terrenget er kontinentalt og veldig spennende, og er sammenlignbart med Monaryggen-ravinene, som ble benytta til uttakingsløpet til VM i Ungarn i 1983, opplyser arrangørene.

Mer enn 500 deltakere?
- Vi har lagt inn 500 deltakere i budsjettet, men håper på enda noen flere, sier hovedkomiteens leder, Sigmund Vister, et snaut halvt år før O-NM i Indre Østfold 11.-12. september. Dette er det eneste større norgesmesterskap i distriktet i 2010. I alt 8 Norgesmestre skal kåres de to dagene, i tillegg til to Norgescup-vinnere.

422 O-senger i Indre Østfold
”Overnattingsansvarlig” Kåre Steffensen har reservert 422 senger til NM-helgen.

Det er mange små, koselige hoteller og overnattingssteder i Indre Østfold, i rimelig nær reiseavstand til løpsenteret i Trøgstad. Det er også skoleovernatting på Trøgstad ungdomsskole, der det også blir servert frokost.

Thon Hotell Ski er det offisielle løperhotellet, mens Smaalenene Hotell i Askim blir hotellet for media og mesterskapets spesielle gjester.

Miljøvennlig
O-NM 2010 skal ha en miljøvennlig profil – også på arena. Vi søker de samme målene som blant annet årets ski-NM, med både bygg, materialvalg og avfallssortering etter miljøkrav.

Miljøtankegangen er synlig også på utsiden av selve arenaen.

– Vi har snakket med samtlige grunneiere, og alle er på lag med oss. Vi viser at vi tar hensyn til vilt og planting i løypeleggingen, og vi har alle steder diskutert passeringsmuligheter for løperne, sier Harder Sandvik, som opprinnelig hadde ideen til å søke NM til Trøgstad og som har et spesielt ansvar i oppfølging av grunneiere og funksjonærer.

NM-bankett i Trøgstadhallen
Det blir egen NM-bankett lørdag kveld, 11. september, i Trøgstadhallen, bygdas storstue. Her blir sosialt samvær, middag og premieutdeling for de åtte NM-klassene første dag, i tillegg til spennende underholdning både fra lokale og nasjonale krefter.

Sigbjørn Solheim, Trøgstad kommunes kultursjef, har komponert en egen NM-fanfare, som blir spilt både på arena og i hallen.

Glava blir NM-hovedsponsor
Glava AS, en av hjørnesteinsvirksomhetene i Askim, blir hovedsponsor for O-NM. Øvrige sponsorer som er klare er JobZone, Sparebank 1 Askim, Østfoldbadet Eidsberg Sparebank og Trøgstad Sparebank, i tillegg til delsponsorene Askim Sparebank, Maxbo (Knapstad), Deltagruppen og Trøgstad E-verk.

- Vi er veldig fornøyd med responsen i det lokale næringslivet. Vi jobber for å skape en vinn/vinn-situasjon, der begge parter har nytte av samarbeidet. Men vi tror sponsorene kan bidra til et overskudd for mesterskapet, som igjen kan ”investeres” i lokal idrettsungdom, sier Tor Sæther, leder av sponsorkomiteen.

Sunn kost - sunn idrett
O-NM har satt sin ære i å servere sunn mat – både på restauranter på selve arenaen, banketten og overnattingsstedene.

- Vi har stolte mattradisjoner i Indre Østfold, og vil være tydelige på dette også under store idrettsarrangement. Dessuten vil vi legge betydelig vekt på hvordan restauranten utformes slik at ulike behov tilpasses i størst mulig grad, sier Heidi Lindemark, ”cateringansvarlig” under NM.

Nortura er Indre Østfolds største arbeidsplass og vil være en viktig samarbeidspartner på cateringsiden. Frukt og grønt vil være en naturlig del av vareutvalget.

Premier med egen NM-profil

Lørdagens NM-premier er signert May-Britt Kjeserud, mens søndagens minnepremier kommer fra Lannem - begge med egen spesialdesign for O-NM.

May-Britt Kjeserud er Norges mest solgte kunstner. Hennes arbeider er solgt i et antall av over to millioner, og finnes over hele verden. Hun driver stiftelsen BARNA VÅRE, hvor en andel av omsetningen går til forskjellige prosjekter som øremerkes hvert år.

Bildene til Kjeserud blir produsert via den lokale grafiske bedriften Lundeby & Co. as, som har en egen avdeling med profesjonelle folk til både trykking og innramming – Lundeby Art Service.

Premiene vil være trykk i 30x30 cm og 40x40, som tidligere spesifisert. 40x40 med en eksklusiv ramme og passepartout på førsteplass, 30x30 med en litt enklere ramme og passepartout på 2.og 3. plass, og til slutt 30x30 med passepartout for 4.-6. plass.

Lannem Keramikk AS i nabokommunen Rakkestad – et av Norges eldste keramikkverksteder, og det største som bruker egenprodusert norsk leire. Hver gjenstand er unik, er dekorert, signert og godkjent av Thor Lannem.

NM-premier. May-Britt Kjeserud.
Særegne premier: Indre Østfold OK har lagt vekt på særegne premier. Lørdagens premier er signert May-Britt Kjeserud.

Samarbeid med natt-NM i Halden
O-NM i Indre Østfold gjør en samarbeidsavtale med Halden Skiklubb, som arrangerer natt-NM fredag 16. april.

Avtalen går bl.a. på å utveksle nøkkelfunksjonærer, arrangørutstyr og felles markedsføring. Tanken er å fronte Østfold som et NM-fylke i 2010.

- Vi tror dette vil gi oss et ytterligere løft, i tillegg til å få trening på en del funksjoner i forkant, sier Sigmund Vister, leder av hovedkomiteen.

Kjell-Erik Kristiansen blir NM-speaker
Kjell-Erik Kristiansen blir hovedspeaker. 50-åringen fra Mysen er av mange regnet som verdens fremste langrenns- og skiskytterspeaker. Men det er i O-miljøet han vokste opp.

I år har han hatt mange prestisjefylte oppgaver, OL i Vancouver som et naturlig høydepunkt. Kristiansen kommer til O-NM rett fra O-VM i Trondheim fire uker i forveien.

125 funksjonærer i sving under NM

Harder Sandvik, trøgstingen som har vært den fremste pådriver for å søke årets o-NM, koordinerer og registrerer funksjonærene under NM.

Han og Sigmund Vister regner med at rundt 125 funksjonærer vil være i sving før og under NM i Indre Østfold.

Mange av disse var samlet til et eget ”kick-off” og informasjonsmøte mandag 21. mars 2010 hos hovedsponsor Glava AS i Askim.

---

Forsidebilde: Hovedkomiteleder Sigmund Vister og løypelegger Tore Sandvik er overbevist om at det blir et O-NM av høy kvalitet i Indre Østfold 11.-12. september i år. Foto: Erik Unaas.

Pressemelding: Indre Østfold Orienteringsklubb.

---

Alt om NM langdistanse sr. + jr. og jr.-stafett




Mulig relevante artikler