Anders Haga, Raumar, (t.v.) og Ola Løvald Bråten, Asker, i Trimtex Cupens ledertrøye og klatretrøye. Foto: Vidar Benjaminsen

Anders Haga, Raumar, (t.v.) og Ola Løvald Bråten, Asker, i Trimtex Cupens ledertrøye og klatretrøye. Foto: Vidar Benjaminsen

Hard kamp om plassene til Unionsmatchen



I Akershus og Oslo o-krets er den populære Trimtex-cupen for ungdommer i gang. I år med både ledertrøye og klatre-/poengtrøye. Fossums sprint-KM sist helg var det andre løpet av totalt åtte i årets sesong.

Samtidig er også de første tre løpene i cupen uttak til Unionsmatchen der sju svenske og norske kretser møtes til duell første helgen i juni. Årets kretskamp arrangeres av Buskerud o-krets, og Konnerud IL står som vertskap.

Som vanlig i hovedstadsregionen så er det knallhard kamp om de 7 plassene i hver av ungdomsklassene til Unionsmatchen. Tidene fra hvert løp blir omregnet til poeng bak vinner, og de to beste av tre løp danner grunnlaget for amerikansk uttak.

Ikke unaturlig er det Akershus og Oslo o-krets som har dominert Unionsmatchen de siste årene, og kretskampen er utvilsomt en spore til knallhard kniving blant ungdommene i kretsen. 

De to andre norske kretsene som deltar i Unionsmatchen er Østfold O-krets og Buskerud O-krets. De svenske kretsene er Bohuslän-Dal, Göteborg, Halland/Skåne og Västergötland.

Siste uttaksløp i AOOK er Oppsals tradisjonsrike Knut Valstads Minneløp som går dagen etter 15-stafetten helgen 21.-22. mai.

Link til Akershus og Oslos nye nettsider med alt om Trimtex Cup og uttak til Unionsmatchen
Link til Østfold O-krets sider med info om uttak til Unionsmatchen
Link til Buskerud O-krets sider med info om uttak til Unionsmatchen
Link til Unionsmatchens sider
Link til Oppsals 15-stafett og Knut Valstads Minneløp




Mulig relevante artikler