World Orienteering Championships 2010

World Orienteering Championships 2010

BRONSE til Marianne Andersen

VM - Sprint

Marianne Andersen løp inn til bronse i kvinnenes VM-sprint i Trondheim søndag. Simone Niggli vant med minimal margin.
Marianne Andersen. Foto: Geir Nilsen / OPN.no.


Sprinten gjennom Trondheims gater og parker var på 2,6 kilometer. Niggli var fattige 0,7 sekunder foran regjerende mester Helena Jansson fra Sverige. Andersen fulgte 5,9 sekunder bak vinneren.

Marianne Andersen overrasket seg selv, familien og landslaget med sin første VM-medalje på sprint. Dermed tok hun sin 10. VM-medalje i karrieren.

Konnerud-løperen har en femteplass fra distansen fra tre år siden i Ukraina. I Trondheim sentrum foran 10 000 tilskuere kom karrierens første medalje.

- Jeg er kjempefornøyd med min første sprintmedalje. Mamma og pappa kommer først oppover til helgen. De hadde nok ikke regnet med at jeg tok medalje på denne distansen, og ventet derfor med å komme oppover til de øvrige tre distansene i Granåsen torsdag, lørdag og søndag. Det er også i disse øvelsene jeg har medalje fra tidligere, og har en viss forståelse for at de droppet å overvære sprinten, fleipet Andersen.

Hun har stafettgull, fem individuelle sølv, stafettsølv og to individuelle bronse fra tidligere i VM-sammenheng. Den 10. medaljen kom nok på den mest uventede distansen. Men medaljen reddet Norges ære på åpningsdistansen.

- Jeg løp et jevnt og bra løp. Det er svært vanskelig å gå helt rent på en sprint. Jeg gjorde noen småfeil på Kristiansten festning. Blant annet så leste jeg på feil strekk. Uansett var det en opplevelse å løpe her ettersom jeg ble heiet fram av så mange tilskuere, sa Andersen til NTB.

Femteplass
Hjemmehåpet Elise Egseth løp inn til en sterk femteplass og var godt fornøyd. Betty Ann Bjerkreim Nilsen ble nummer ti. Dermed kom alle de tre norske jentene blant de 10 beste.

Mens Egseth løper stafetten neste søndag, er Bjerkreim Nilsen ferdigløpt i årets VM.

Andersen løper samtlige distanser kommende uke. Det betyr to kvalifiseringer og tre finaler i Granåsen.

- Laginnsatsen i dag var veldig bra for Norges del. Vi leverte vår beste sprintinnsats som lag noen gang, og det lover godt foran kommende uke, sa Marianne Andersen.

Niggli verdensmester igjen
Simone Niggli fra Sveits tok sprintgullet, sju tideler foran svenske Helena Jansson.

Niggli gjorde en liten feil i starten av løpet, men tok likevel gullet foran fjorårsvinner Jansson. Simone Niggli tok med dette sitt 16. VM-gull.

- Rett etter løpet føltes det ut som jeg hadde mistet et VM-gull, men nå føles det som jeg har vunnet en sølvmedalje, sa Jansson på pressekonferansen etter løpet.

Hun hadde en bom på slutten, der hun måtte snu for å løpe gjennom en åpning i en bygning hun hadde oversett. I mål var hun 0,7 sekunder bak den sveitsiske jenta.

---

Resultater VM Trondheim - 8. august 2010
Damer - Sprint - 2,6 km

1) Simone Niggli, Sveits 16.06,2
2) Helena Jansson, Sverige 16.06,9
3) Marianne Andersen, Norge 16.12,1
4) Minna Kauppi, Finland 16.32,9
5) Elise Egseth, Norge 16.35,1
6) Eva Jurenikova, Tsjekkia 16.56,5
7) Linnea Gustafsson, Sverige 16.57,9
8) Anni-Maija Fincke, Finland 17.02,4
9) Maja Alm, Danmark 17.02,6
10) Betty Ann Bjerkreim Nilsen, Norge 17.04,2

---

(©NTB)

VM 2010 Trondheim.
Bilde: Marianne Andersen på vollen på Kristiansten festning.
Foto: Geir Nilsen / OPN.no.




Mulig relevante artikler