kartbit_01_trheim

Utladet Marianne Andersen
slått på Modum

- De siste dagene har jeg vært helt tom for energi, forteller Marianne Andersen til OPN.no etter at hun lørdag ble satt på plass av Marthe Balchen i forbindelse med 1. dag av Modum 2-dagers.
Marianne Andersen. Foto: Geir Nilsen / OPN.no.


I den drøyt 4 kilometer lange løypa ble medaljesanker nummer 1 fra forrige ukes VM i Trondheim, Marianne Andersen, slått med 12 sekunder av Bækkelagets Marthe Balchen.

Balchen er en meget habil orienteringsløper, men normalt skal hun komme til kort mot Andersen. Så skjedde ikke første dag av Modum 2-dagers.

- Jeg er litt på felgen nå, forklarer Marianne Andersen.

- Jeg vurderte i dag tidlig å ikke stille opp, men siden jeg var påmeldt valgte jeg å dra til Modum allikevel. På oppvarminga kjentes det ikke så verst ut, men når jeg kom i skogen var det ikke futt i beina i det hele tatt, sier konnerudjenta til OPN.no.

- Det var så vidt jeg klarte å løpe forbi enkelte mosjonister, legger Norges beste O-løper til.

Forrige uke løp hun hjem 2 VM-sølv og 2 -bronse. I den plutselige sommervarmen på Modum var det lite som minnet om en løper av verdensformat.

I tillegg til elendig fysisk form ble det også lagt igjen tid på en lei skrent med kode 104.

- Jeg kom fra post 215, men fikk det ikke helt til inn mot posten. Det gikk 1 1/2 minutt.

Andersen forklarer at det bare er én gang tidligere i sin O-karriere hun har vært så utladet som nå.

- Det var etter VM i Danmark i 2006. Det var første gang jeg fikk VM-medaljer. I år var det VM på hjemmebane. Dette er noe jeg har vært veldig spent på i lang tid.

Selv om batteriet nå er flatt, er blikket skarpstilt fremover.

- Aller først skal jeg prøve å ta meg av en vond achilles. Dette skal jeg gjøre gjennom såkalt eksentrisk trening. Jeg kan løpe, men må være forsiktig med de ekstra lange og harde turene, sier Andersen.

Med det som utgangspunkt velger hun å ikke løpe neste helgs NM ultralangdistanse i Sørreisa. Hun satser på å få med seg NM's langdistanse et par uker senere i høst, og mellomdistansen pÃ¥ Beitostølen uken deretter igjen føler hun seg tilnærmet 100% sikker pÃ¥ at hun løper.

- Jeg må også prøve å skrape fram litt form til verdenscupfinalen i Frankrike og Sveits, avrunder Marianne Andersen, som i så henseende ligger på en fabelaktig 3. plass etter sin gnistrende innsats under VM.

---

Marianne Andersens hjemmeside.
Modum 2-dagers.

Bilde: Marianne Andersen på vei mot sølvet på VM's langdistanse i Trondheim forrige uke. Foto: Geir Nilsen / OPN.no.




Mulig relevante artikler