logo-klubb-konnerud

logo-klubb-konnerud

Konnerud vil være ledende jenteklubb

Konnerud har et sterkt jentemiljø som er godt synlige på samlingsplassene i sesongen. OPN.no har fått et innblikk i planene for kommende sesong.
konnerud-jenter-nm-junior-stafett-2010-foto-erik-borg



Konnerudjentene løp inn til gull på junior-NM stafetten i 2010. Også andrelaget fulgte opp med premie, samt et tredjelag som også løp godt. Foto: Erik Borg - www.o-boka.no

OPN.no har fått en av Konneruds rivjern, Isa Heggedal, til å fortelle litt om planene og visjonene til klubben med tilhold like utenfor Drammen.

Hvordan var klubben fornøyd med 2010-sesongen, og hva var høydepunktet for klubben i 2010?
2010-sesongen var ennå et skritt fremover for Konnerud. Etter 2008-sesongen satte vi oss som mål og bli en av de ledende klubbene på jentesiden i Norsk orientering og det føler vi at vi er på god vei til. Som lag var klubbens høydepunkt i 2010 sesongen utvilsomt 9. plassen i Venlastafetten og gull i junior-NM stafett. I tillegg var selvfølgelig de fire VM-medaljene til Marianne Andersen fantastiske samt at vi ble nr. 5 på NM medaljestatistikken uten at Marianne Andersen (som var skadet) tok en eneste NM-medalje. Også veldig gledelig at vi igjen har store kull fra 13-års klassen og yngre.

Hvilke områder er det klubben generelt ønsker å fokusere på/vektlegge i det kommende året?
Vi ønsker å fokusere på å bygge et godt miljø og god lagfølelse og jobber mye med at alle skal være med å bidra i miljøet. Det at vi har felles treninger og samlinger for hele klubben gjør også at det blir et inkluderende miljø hvor de yngre løperne i klubben blir inspirert av eliteløperne våre

Hvor ofte har klubben fellestreninger i vinterhalvåret og hva inneholder de?
I vinterhalvåret har vi to fellestreninger i uka. Rolig løping + basistrening på onsdager og intervalltrening på torsdager. I tillegg har vi o-teknisk trening på dagtid én gang i uka for alle som går på toppidrettslinja + de satsende løperne som har mulighet til å trene på dagen

Hva vektlegges i treningsarbeidet frem mot sesongen 2011?
Vi ønsker å fortsette og utvikle basisferdigheter o-teknisk og prioriterer å trene mye o-teknikk i forskjellige terrengtyper. Treningene vi har på dagtid gjør at vi kan reise mye rundt og oppsøke forskjellige terrengtyper når forholdene tillater det.

Hvilke er trenere i klubben i 2011-sesongen?
På junior-/seniorsiden er det Håvard Halvorsen og Isa Heggedal som er trenere. For de yngre løperne er det Bjørn Baklid med flere ivrige foreldre som er trenere

Hva er det viktigste i arbeidet med juniorer og seniorer i klubben i 2011-sesongen?
Det er å tilrettelegge trening og samlinger så løperne kan videreutvikle seg både fysisk og o-teknisk for å ta steget opp i seniorklassen. Et godt miljø og mye moro er også viktig for at de skal fortsette satsingen.

Hvilke samlinger har dere planlagt i klubben frem til sesongstart?
Vi startet forberedelsene for sesongen med kick-off samling på "klubbhytta" på Austlid. I februar skal vi på samling med junior/seniorene til Andalucia i Spania. I tillegg skal vi ha en Tiomila-forberedende samling i Sverige i april. Ellers er vi tidlig ute med planer og skal på samling med hele klubben til Strømstad i mai (her skal vel VM gå om noen år.....)

Hvilken plassering håper dere å oppnå i hhv. Tiomila damer, Tiomila herrer, Tiomila ungdom, NM jr damer, NM jr herrer, NM sr damer og NM sr herrer?
Damer: Tiomila - topp 20, Venla-juniorjentene har som mål å veksle topp 10 etter tre etapper, og så sende ut Marianne Andersen... NM junior - to lag på pallen :). NM senior - medalje.
Herrer: Premie i junior-NM stafett.
Ungdom: Topp 100 Tiomila.

Er det en eller flere løpere i klubben som du mener vi bør holde et ekstra øye med når 2011-sesongen drar i gang?
Det er nok fortsatt Marianne og juniorjentene som vil utmerke seg i 2011-sesongen. Hold også et øye med Audun Heimdal i H14.

Hvem blir den store overraskelsen fra klubben i 2011-sesongen?
Marie Nybø i D18!

Link til Konneruds hjemmeside

 




Mulig relevante artikler