gullmedalje

Olav Lundanes:
- Mye igjen å vinne

I år har Olav Lundanes løpt hjem 1 VM-gull, 1 VM-sølv og hele 5 NM-gull. Men 22-åringen lover OPN.no at han fortsatt er sulten.
Olav Lundanes. Foto: Geir Nilsen / OPN.no.


- Jeg trener på sprint bare et par ganger i året. Derfor er dette den øvelsen det er vanskeligst for meg å vinne, og i år var jeg langt i fra i god nok form under sprint-NM, forklarer Olav Lundanes om hvorfor det nettopp var dette NM-gullet som var det eneste som glapp i gullsesongen 2010.

- Det er moro å løpe sprint, men det er orientering jeg driver med og det er ikke i sprint motivasjonen min ligger, utdyper han overfor OPN.no.

Selv om sprint-gullet i Levanger glapp, løp haldenløperen hjem natt-gull i Halden i april, i Sørreisa ble det ultra-gull i august, mens Indre Østfolds skoger ga lang-gull i september, samme måned toppet han NM-sesongen med mellom- og stafett-gull på Beitostølen.

Det å gjøre tilnærmet "reint bord" i NM-sammenheng er ikke ukjent materie for Lundanes. Som 19-åring løp han hjem 6 gull i junior-NM.

Det er knallhardt å vinne NM, men når løpere som Daniel Hubmann og Thierry Gueorgiou inviteres inn i lekegrinda, slik som for eksempel i forbindelse med VM, blir utfordringene enda noen hakk tøffere.

Allikevel fosset Emblem ILs store sønn uredd og respektløst frem under langdistansen i Trondheim-VM i august. Bare vår egen Anders Nordberg ga han skikkelig motstand den dagen.

Noen dager senere ble det VM-sølv sammen med Carl Waaler Kaas og Audun Hultgreen Weltzien.

Historien forteller om en rekke utøvere fra ulike idretter som vinner det som er i ung alder, for deretter å pakke sammen sysakene.

For Olav Lundanes er ikke dette et alternativ.

- Det er fortsatt mye igjen å vinne. I tillegg er det flere ting jeg gjerne vinner om igjen, poengterer verdens beste orienteringsløper.

---

Olav Lundanes sin hjemmeside.
Bilde: Olav Lundanes. Foto: Geir Nilsen / OPN.no.




Mulig relevante artikler