Heidi Østlid Bagstevold instruerer på Bækkelagets familiedag. Foto: Over Kristian Jødal, BSK.

Heidi Østlid Bagstevold instruerer på Bækkelagets familiedag. Foto: Over Kristian Jødal, BSK.

Bækkelaget med storstilt rekrutteringsdagFamiliedagen på Ekeberg har blitt en viktig arena for å spre orienteringsinteressen i nærmiljøet til Bækkelagets Sportsklubb. I fjor rekrutterte klubben ti nye familier inn i orienteringsgruppa, og i år skulle suksessen gjentas.

- Det gikk over all forventning, melder leder for Bækkelaget orientering, Kristian Ruud. De nye o-foreldrene, samt rutinerte Arne Torgersen og Ove Kristian Jødal laget en kjempearrangement i år også, melder Ruud.

- Vi hadde forventet at det kom noen fler enn de 50 som kom i fjor, men at det skulle komme 28 familier og 120 personer var over all forventing. Vi måtte til og med kjøpe inn mer lunsj underveis, forteller en oppglødd BSK-leder.

Bækkelagets rekrutteringsddag 2011. Foto: Ove Kristian Jødal, BSK.Stor iver på Bækkelagets familiedag. Foto: Ove Kristian Jødal, BSK.

De 120 som møtte opp fikk delta i et variert opplegg som ga smaken på orientering og samtidig basiskunnskaper innen kart, kompass, stemplingsstafett og bevegelse i terreng. Med fire undervisningsstasjoner før lunsj og fire stasjoner etterpå ble det hele spredt godt utover sletta på Ekeberg. Det hele var rammet inn av det beste været mai måned kan by på.

Både topputøvere i verdenseliten og klubbens ungdomsløpere gav familiene instruksjon og veiledning på de åtte stasjonene.

- Det er veldig hyggelig og kjærkomment at eliten også engasjerer seg og ser viktigheten av å stille opp på slike arrangementer, sier Arne Torgersen.

-Det er hevet over tvil at kvaliteten blir best når folk som Carl (Waaler Kaas) og Heidi (Bagstevold) gir instruksjon, og de har en appellerende tilnærming til unge barnefamilier. Så får vi 'halvgamle skogsrevene' nøye oss med å gjøre forberedelsene, rigge opp og rydde ned.

Carl Waaler Kaas hjelper til på BSKs familiedag 2011. Foto: Ove Kristian Jødal, BSK.Carl Waaler Kaas bidro på Bækkelagets familiedag med gipset hånd. Foto: Ove Kristian Jødal, BSK.

Hva med oppfølging?

- Familiedagen er å regne som et kick-off for hele rekrutteringsopplegget vårt. I de påfølgende ukene kommer det rekrutteringskurs og deretter overgang til våre ordinære klubbtreninger. Vi vil også gjenta det siste steget i denne tre trinns modellen: NOFs grunnkurs som en opplæring for foreldrene, sier leder Kristian Ruud.

Og har det meldt seg noen interesse for å være med videre?

- Jeg fikk en sms av Arne Torgersen i dag, der han kunne melde om at det ventes mellom 100 og 120 personer på rekruttkurs og trening i morgen (onsdag 11. mai), så det må jeg si er over all forventning.

Link til Bækkelagets hjemmeside
Mulig relevante artikler
       *      *