Bækkelaget Sportsklub.

Bækkelaget Sportsklub.

Bækkelaget vil slå Halden i NM-stafetten

OPN.no's serie om klubbenes planer for 2011-sesongen fortsetter med en presentasjon av Bækkelaget Sportsklubb. BSK-gjengen vil gjerne vinne både dame- og herrestafetten i NM og vippe Halden ned fra NM-tronen.
bekkelaget-damer-nm-stafett-2010-foto-erik-borg



Bækkelagets damer var nær ved å vinne NM-gullet på stafetten i 2010. Neste år ønsker de å vinne. Fra venstre: Tone Wigemyr, Mariann Ulvestad og Heidi Østlid Bagstevold. Foto: Erik Borg - www.o-boka.no

OPN.no har snakket med klubbens sveitsiske trener Martin Schälli om opplegget for kommende sesong. Verdt å merke seg er også at klubben drar i gang en omfattende rekrutterings- og ungdomsvirksomhet.

Hvordan var klubben fornøyd med 2010-sesongen, og hva var høydepunktet for klubben i 2010?
Fjorårssesongen var en helt fantastisk sesong som gikk over alle forventninger. Etter noen tunge sesonger har BSK etablert seg i toppen igjen. Blant mange fine individuelle løp og 6. plassen på Tiomila var Carl Waaler Kaas' verdensmesterløp høydepunktet i 2010.

Hvilke områder er det klubben generelt ønsker å fokusere på/vektlegge i det kommende året?
BSK er en klubb med en lang toppidrettstradisjon. Denne ønsker vi å styrke ytterligere. Men samtidig ønsker vi å bygge klubben fra bunn av og har satt i gang en ambisiøs rekrutt- og ungdomsvirksomhet.

Hvor ofte har klubben fellestreninger i vinterhalvåret og hva inneholder de?
Vi har fire fellestreninger i uka: 1 flat intervalløkt innendørs, 1 bakkeintervalløkt, 1 spesifikk styrke/spenstøkt, 1 basisstyrkeøkt. I tillegg har vi 1-2 ganger i måneden o-tekniske morgentreninger og dagsamlinger.

Hva vektlegges i treningsarbeidet frem mot sesongen 2011?
O-teknisk og mental stabilitet samt en solid fysisk basis er nøkkelen til fremgang. Vi ønsker å øke andelen av kvalitativ godt gjennomførte o-økter. Det dreier seg mye om holdninger og gode forberedelser samt korte og effektive evalueringer.

Størst forbedringpotensial ser vi på sprint. Her trengs det å jobbe på alle plan (o-teknikk, mentalt og fysisk).

Fysisk setter vi fokus på mye intensive treninger rundt anaerob terskel og jobber med et spesifikt styrke/spenst-prosjekt. En solid mengde er utgangspunktet.

bekkelaget-herrer-tiomila-2010-foto-erik-borgBækkelagsgutta tok 6. plassen på Tiomila i 2010. I kommende sesong er topp-5 målet. Foto: Erik Borg - www.o-boka.no

Hvilke er trenere i klubben i 2011-sesongen?
Med Martin Schälli har vi en ansatt trener med ansvar for treninger og oppfølging av løperne på junior- og elitenivå. I tillegg er det ledere i rekrutt- og ungedomsgruppen pluss viktige ressurspersoner som f eks Hanne Staff.

Hva er det viktigste i arbeidet med juniorer og seniorer i klubben i 2011-sesongen?
Gode forberedelser som lag.

Hvilke samlinger har dere planlagt i klubben frem til sesongstart?
Vi har en skisamling i januar, en sydensamling i Tyrkia og en dagsamling Halden i februar, ytterlige en dagsamling i Østfold og Tiosamling i Sverige i mars.

Hvilken plassering håper dere å oppnå i hhv. Tiomila damer, Tiomila herrer, Tiomila ungdom, NM jr damer, NM jr herrer, NM sr damer og NM sr herrer?
Vi håper både på dame og herresiden på topp 5 plasseringer på Tiomila og Jukola. I NM har vi en drøm om å vinne både dame- og herrestafetten.

Er det en eller flere løpere i klubben som du mener vi bør holde et ekstra øye med når 2011-sesongen drar i gang?
Jeg tror både Heidi Østlid Bagstevold og Tone Wigemyr kan etablere seg i verdenstoppen allerede neste år. Tue Lassen og Mattias Karlsson er på veien dit.

Hvem blir den store overraskelsen fra klubben i 2011-sesongen?
Bare vent...

Link til Bækkelagets hjemmeside 




Mulig relevante artikler